Home Izbori Vučić: Upozoravao sam na makedonski scenario i čekao da dođe

Vučić: Upozoravao sam na makedonski scenario i čekao da dođe

99
0
avucic3-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je večeras onima koji protestuju širom Srbije da mogu da rade šta žele, ali da mir i stabilnost ne mogu da ugroze. Za proteste je optužio Sašu Jankovića i Vuka Jeremića i rekao da na ulicama neće rešiti ništa.

Vučić je na TV Hepi rekao da su učesnici „Protesta protiv diktature“ večeras konačno rekli šta hoće i da nije trebalo da „čekaju deset dana da bi rekli da traže njegovu smenu“.

„Neki političari danas žele da uvedu novi princip ako nam se nešto ne sviđa mi ćemo to rešiti na ulici. Na ulici nećete rešiti ništa“, rekao je Vučić i dodao da neko želi da uvede Srbiju u dugoročnu nestabilnost, a da on to neće dozvoliti.

„Ništa im nije dovoljno, jer sve mora da se rasturi, da se Srbija rasturi, šta god radili – ne dam im da se rasturi Srbija. Znao sam ko im je meta, uvek kažem da ću zaštiti stabilnost Srbije, zato na demonstracijama nema policije, nema nikoga da ih ometa, radite šta hoćete…,“ rekao je Vučić.

„Hoćemo da smenimo Vučića, hoćemo da ukinemo dmokratiju… to je odmah trebalo da kažu, a ne da čekaju deset dana da im neko to smilsi, pa da Saša Janković može da to da traži…“, rekao je Vučić.

Dodao je da su mlade ljudi pokušali da zloupotrebe u političke svrhe, a da se večers došlo do onoga što je, kako kaže, suština.

Onaj ko veruje u spontane demonstracije je veoma naivan čovek. Tako nešto ne postoji u savremenom svetu i to ne postoji ni na jednom jedinom mestu.
„Rekao sam ranije, pred izbore, da će pokušati da sprovedu ‘makedonski scenario’ i čekao sam da do toga dođe. Došao je dan kada su imali pravo da traže uvid u izborni materijal“, rekao je Vučić i dodao da je RIK o izbornom procesu dobila samo 43 prigovora, što je, kako je naveo najmanje u istoriji.

Prema njegovim rečima, pokušavaće se i s razaranjem parlamenta i nagovestio mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora.

„Zato nisam u stanju da u potpunosti isključim mogućnost vanrednih izbora, jer u haosu nije moguće raditi“, rekao je premijer i izabrani predsednik.

O zastupljenosti u medijima i TV N1

Reagujući na primedbe da je imao medijsku prevlast, Vučić je odgovorio da su društvene mreže dominantan medij i da se preko njih dolazi do četiri miliona ljudi.

„Da li je Blic pod kontrolom vlasti, Kurir i Danas… Alo pripada Blicovoj kući. Njima smeta što postoje Informer i Politika. Jedino ja u Novostima nisam imao intervju od svih kandidata. Ne postoji nijedan nedeljnik koji nije najprljavije ustrojen protiv mene“, smatra Vučić.

Dodao je da je bio najzastupljeniji na TV N1, ali samo zato što je na našoj televiziji, kako je rekao, psovan.

„Američka televizija valjda sebe hoće da predstavi objektivnom, a objektivna je tri puta gore nego CNN“, ocenio je Vučić.

Prema njegovim rečima, opozicija je i na Radioteleviziji Srbije imala više vremena, ali joj smeta to što su emitovani prilozi o njegovim sastancima sa Angelom Merkel i Vladimirom Putinom.

Pobeda bez čestitki

Vučić je rekao da svako ko obmanjuje narod mora da snosi posledice i da se sve videlo odmah jer mu protivkadati nisu čestitali na pobedi.

„Bilo bi me sramota da ne čestitam nekome ko je dobio više od 1,5 milion glasova od mene“, rekao je Vučić i dodao da mu je do danas samo nekoliko od ukupno 11 protivkandidata čestitalo na pobedi.

On je podsetio na vreme kada je od Nenada Bogdanovića izgubio u trci za gradonačelnika Beograda za nekoliko desetina hiljada glasova i rekao da je Bogdanoviću odmah čestitao, kao što je i bivši predsednik Srbije Boris Tadić čestitao sledećem predsedniku Tomislavu Nikoliću, iako je izgubio samo za 60.000 glasova.

„Tadić je mogao na ovakav način da prebrojava glasove još pet godina, a izašao je te večeri i rekao čestitam, izgubio sam… a kada opozicioni kandidati izgube sa više od 1,5 miliona glasova, pričaju o trpanju glasova u kutije“, rekao je on.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here