Home Izbori Obradović: Ne priznajem Vučića za predsednika

Obradović: Ne priznajem Vučića za predsednika

103
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: N1/ FoNet

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da ne priznaje Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije, jer smatra da je aktuelni premijer pokrao predsedničke izbore održane 2. aprila.

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je da ne priznaje Aleksandra Vučića kao predsednika Srbije, jer smatra da je aktuelni premijer pokrao predsedničke izbore održane 2. aprila.

„Ne priznajem rezultate predsedničkih izbora. U ovoj borbi sam bio usamljen u toku izborne noći, ali već od ponedeljka više desetina hiljada mladih ljudi svakodnevno na ulicama Srbije kliče istu misao: ‘Vučiću, lopove, pokrao si izbore!'“, naveo je Obradović.

Obradović je pozvao i sve ostale predsedničke kandidate da se izjasne po tom pitanju i dodao da izbori moraju biti poništeni i ponovljeni, ako svi njihovi predstavnici u Republičkoj izbornoj komisiji glasaju protiv konačnih rezultata predsedničkih izbora.

„Ovo je veoma jednostavan test za sve nas – ko je prava opozicija, a ko radi za Vučića. Čiji predstavnik u RIK-u glasa za konačne rezultate ovih pokradenih izbora – taj nije opozicija, već je najobičniji Vučićev sluga. I Vojislav Šešelj, koji je donedavno otvoreno podržavao Vučića, juče se izjasnio da su izbori pokradeni i podržao studentske zahteve. Vučiću je ostao samo Parović sa 0,4 odsto podrške u biračkom telu Srbije“, naveo je Obradović.

Lider Dveri je rekao da nema ništa protiv vanrednih parlamentarnih izbora već u julu, jer je to „sjajna prilika“ da se sruši aktuelna vlast i da se dobije Vlada koju će formirati aktuelna opozicija.

„Ali, na te izbore ne treba izlaziti ako se ne ispune studentski zahtevi sa protesta i ako ne dođe do promena izbornih uslova koje tražimo. Pa, neka Vučić izađe na izbore sa sveukupno 25 odsto građana Srbije koji su za sve stranke vlasti zajedno i doživi krah. Ovo je drugi jednostavan test da vidimo ko je prava opozicija, a ko deo Vučićeve ekipe na vlasti“, dodao je Obradović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here