Home Izbori Radulović: Ključno što nije bilo zajedničkog kandidata

Radulović: Ključno što nije bilo zajedničkog kandidata

99
0

Predsednički kandidat pokreta Dosta je bilo Saša Radulović ocenio je da je ključno za pobedu Aleksandra Vučića u prvom krugu bilo to što opozicija nije imala zajedničkog predsedničkog kandidata.

Radulović je ocenio da su izbori sprovedeni u potpuno neregularnoj atmosferi – sa bugarskim vozovima, kupovinom glasova, kapilarnim glasovima – ali ističe da se to i očekivalo, i da je upozicija morala da pobedi pod uslovima koje im je Vučić priredio.

Lider pokreta Dosta je bilo smatra da je na izborima pobedila apstinencija, jer opozicija nije uspela da podigne izlaznost.

“Aleksandar Vučić je osvojio onoliko koliko smo mislili, između 30 i 35 odsto od ukupnog broja glasača. Veliki broj građana je ostao kod kuće. Trka je bila za povećanje izlaznosti. Nismo uspeli. Upozoravali smo i pre izbora da ako ne bude dogovora, da će Aleksandar Vučić pobediti u prvom krugu, samo zato što birači neće izaći da glasaju. Nažalost, to se i desilo”, naveo je on.

Radulović kaže da je glavna zamerka birača da su svi isti, da ništa ne može da se promeni i da su izbori već rešeni.

“Ključno je što nije bio jedan kandidat opozicije. Vučić je izgubio veliki broj glasača, naše procene su bile više-manje tačne. Idemo dalje, slede nam beogradski izbori, parlamentarni. Cilj je da pobedimo, da napravimo uređenu zemlju. Fokus će biti rad na apsitinntiema. Na ovakav način idemo kontra svega ovoga što se dešavalo, kontra krađa, kontra straha. Nama valja pobediti pod tim uslovima, promena mora da dođe olovkom”, poručio je on.

Radulović je rekao i da je neregularno da predsednik vlade sa tog mesta trči trku za predsednika, na šta je upozoravao evropske zvaničnike koji ne samo da su to ignorisali, već su Vučiću pružili i aktivnu podršku.

Lider pokreta Dosta je bilo rekao je i da veliku krivicu za rezultate izbora snose i mediji, i tvrdi da su zbog toga što su opozicioni kandidati konstantno provlačeni kroz medijsko blato, građani stekli utisak da su svi isti.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here