Home Izbori Rezultati izbora: Vučić pobednik u prvom krugu

Rezultati izbora: Vučić pobednik u prvom krugu

106
0
Republička izborna komisija - Srbija izbori
Foto: N1

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 89,5 odsto obradjenih podataka, predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 55 odsto glasova.

Prema podacima agencije Ipsos, na osnovu 89,5 odsto obradjenih podataka, predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić osvojio je 55 odsto glasova.

Po tim podacima, na drugom mestu je kandidat Saša Janković, koji je osvojio 16,3 odsto glasova.

Treći je Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) sa 9,4 odsto, a na četvrtom mestu je Vuk Jeremić sa 5,7 odsto podrške birača.

Vojislav Šešelj osvojio je 4,4 % glasova, Boško Obradović 2,3 a Saša Radulović 1,4 procenta glasova. Nenad Čanak je osvojio 1,2 procenta, kandidat DSS-a Aleksandar Popović je osvojio 1,1 odsto a Miroslav Parović je ispod jednog procenta podrške.

Cesid: Vučić pobednik u prvom krugu
Na osnovu 80,7 odsto obrađenog uzorka, Aleksandar Vučić je na predsedničkim izborima dobio 55,8 odsto glasova, saopštio je Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID).

Na drugom mestu je Saša Janković sa 15,6 odsto, treći je Luka Maksimović sa 9,4%, a četvrti Vuk Jeremić sa 5,8 odsto.

Vojislav Šešelj je osvojio 4,6 odsto glasova, Boško Obradović 2,2 a Saša Radulović 1,3 odsto. Nenad Čanak je osvojio 1,2 odsto glasova, Milan Stamatović – 1,3 odsto, Aleksandar Popović – 1,1 odsto a Miroslav Parović je osvojio 0,3 odsto glasova.

Predstavnik CeSID-a Djordje Vuković izjavio je da će rezultati do kraja prebrojavanja možda moći da se izmene za jedan ili dva odsto, ali da je izvesno da je Vučić pobedio i da neće biti drugog kruga.

CRTA: Vučić prvi, Janković drugi

Organizacija CRTA saopštila je rezultate na osnovu obrađenih 96 odsto uzorka. Najviše glasova osvojio je Aleksandar Vučić – 54,9 odsto.
Saša Janković osvojio je 16,2 odsto a slede Luka Maksimović 9,4 dok je Vuk Jeremić osvojio 5,8 %.
Vojislav Šešelj osvojio je 4,4 %, Boško Obradović 2,3 a Saša Radulović 1,4 odsto glasova. Aleksandar Popović, Milan Stamatović i Nenad Čanak osvojili su po 1,2 odsto glasova.
Prema podacima CRTE, bilo je 1,7 odsto nevažećih listića.
RIK: Vučić osvojio 59,89%

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here