Home Izbori Surdulica u nedelju: Osim SNS i SPS, svi u kontrolu!

Surdulica u nedelju: Osim SNS i SPS, svi u kontrolu!

95
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: N1

Slikati ličnu kartu pored glasačkog listića ili uneti popunjen, a izneti prazan listić, uputstvo je koje, tvrdi opozicija u Surdulici, dolazi do velikog broja birača.

Slikati ličnu kartu pored glasačkog listića ili uneti popunjen, a izneti prazan listić, uputstvo je koje, tvrdi opozicija u Surdulici, dolazi do velikog broja birača.

Svi osim SNS i SPS udružili su se i najavljuju pojačanu kontrolu na biračkim mestima. Kako će Surdulica glasati zanimljivo je i zato što od kada je uveden parlamentarni sistem u tom mestu pobeđuju socijalisti, od kada se glasa za predsednika, prvi put oni nemaju svog kandidata, a SPS i SNS u tom mestu, veliki su rivali.

U Surdulici su spojili nespojivo – Pokret Dveri, SRS, Dosta je bilo i DS. Svi podržavaju različite predsedničke kandidate, ali su odlučili da se udruže.

„To je recimo u Beogradu nezamislivo. Ali mi smo se udružili samo sa jednim ciljem – da sprečimo SNS da pokrade izbore“. Kaže Stojan Ivković, SRS.

Optužuju SNS da time što “drži” jedina dva preduzeća koja u Surdulici rade ucenjuje zaposlene i njihove porodice za glas na izborima i da traže da glasaju javno.

„To je počelo još od prošlih izbora, gde je u Surdulici i selima bilo opsadno stanje. Kao u filmu Kum. Da se čuvaju kuće, jedni kod drugih ne smeju. Užasno“, naodi Rastko Jović, Dveri.

Glas predsedničkog kandidata Aleksandra Vučića sa razglasa poručuje koji su ciljevi njegove politike, a aktivisti ćute, nisu odgovoriili ni na dobar dan.

Ni u opštinskom odboru SNS-a nisu hteli da razgovaraju s novinarem N1.

Na razgovor je pristao lider lokalnog SPS-a Novica Tončev, čija stranka sada zvanično podržava kandidaturu Aleksandra Vučića, iako su na prošlim izborima u Surdulici bili najveći protivnici. Tončev kaže da SPS nije odgovoran za pritisak na birače:

N1: Jel’ možete to da kažete i za Vaše koalicione partnere, da garantujete i za njih?

Tončev: Što se tiče SNS stvarno ne znam. Nisam čuo ni od jednog građanina da su vršili pritisak.Oni imaju svoj način rada, mi svoj. Kod nas je elegancija, kod njih ne znam.

U opoziciji kažu da gradu vlada atmosfera straha, ali da pretnje ne mogu da dokažu jer niko ne sme da govori javno.

Neki su gledali sa strane, ali na štandu A. Vučića povremeno je bila velika gužva.

U biračkom spisku je 18.700 upisanih. Ko će zaista koliku podršku dobiti, ovde kažu – nikad neizvesnije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here