Home Izbori Popović: Vremena se menjaju, a država postoji zbog ljudi

Popović: Vremena se menjaju, a država postoji zbog ljudi

72
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović rekao je za Kažiprst da on jedini predlaže ukidanje SSP i redefinisanje odnosa sa Evropskom unijom.

Beograd — Predsednički kandidat DSS Aleksandar Popović rekao je za Kažiprst da on jedini predlaže ukidanje SSP i redefinisanje odnosa sa Evropskom unijom.

Kako je rekao, on se zalaže za niz sektorskih sporazuma koji će definisati odnose sa EU i značiti prijateljsku saradnju u obostranu korist, a ne diktat iz Brisela.

„Vremena se menjaju i ima smisla mnogo toga menjati. Za deset godina se promenilo mnogo toga, pa i EU. Rekli su da nema proširenja do 2025, imamo i problem sa KiM“, rekao je Popović.

Kako je naveo, promene onoga što je već potpisano su mnogo realnije od izlaska Velike Britanije iz Evropske unije.

„Verujem da je naš program najkonkretniji, predali smo zakon o vojnoj neutralnosti i sada je vreme da svaka zverka pokaže svoj trag u Skupštini. Trebalo bi da ih čujemo i kada je reč o političkoj neutralnosti“, rekao je Popović.

On je naveo da nema ekskluzivitet na takav program, kao što „nema ekskluzivitet da kaže da je petak“.

„Slažemo se sa nekim kandidatima opozicije oko nekih stvari, a oko nečega ne. Vuk Jeremić se zalaže za Evropsku uniju, Šešelj za čvršće veze sa Rusijom. Imamo bliskosti sa stavovima Boška Obradovića, ali postoje i značajne razlike“, kaže Popović.

Kako je rekao, njegov cilj je vraćanje procesa pregovora sa Prištinom u okvir UN.

„Svestan sam posledica i cene. Skandal što Ustavni sud nije odlučivao o Briselskom sporazumu. Ne može se ne sprovoditi zakon, kada pređete preko pune linije, policajac bi vas zaustavio i ne možete reći ‘to je moja politička odluka'“, kaže Popović i ističe da je SNS nastavio pogubnu politiku DS po tom pitanju.

Popović smatra da treba „pregovarati godinama, ako ne i decenijama, dok sve ne bude dogovoreno“.

„Normalizacija bi trebalo da bude dogovarana u okviru Rezolucije 1244, ali pod maksimom da ništa nije završeno dok sve nije gotovo“, rekao je Popović.

Takođe, upitan o imovinskoj karti, on je rekao da u skladu sa zakonom prijavljuje sve Agenciji za borbu protiv korupcije.

„Imam 24 godine staža, od toga četiri u politici. Bio sam direktor u ozbiljnoj multinacionalnoj farmaceutskoj kompaniji. Što se tiče nasleđene imovine, otac je radio u zapadnim multinacionalnim kompanijama. Plaćen je porez i u inostranstvu i u Srbiji. Sve je proverivo, ne stidim se onoga što je radio“, kaže Popović.

Povodom navoda da je osnovao „ofšor firmu na Kipru“, Popović kaže da je ona „onšor“ i da nema žiro-račun i da služi da posredno zaštiti ime kompanije.

„Da sam hteo da muljam, ne bih je registrovao na svoje ime“; rekao je on.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here