Home Izbori Jeremić u Kruševcu: Nekada Lazar, a sad caruje Bata Gašić

Jeremić u Kruševcu: Nekada Lazar, a sad caruje Bata Gašić

67
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: N1

Kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić na predizbornom skupu u Kruševcu je ocenio da je Srbija danas u veoma teškoj situaciji.

Navodi da je Srbija u mnogim stvarima pala na vrlo niske grane, te da to mora i može da se promeni u „zemlji kojoj je Bog dao sve“.

„Imamo plodnu zemlju, rudna bogatstva, povoljan geografiski položaj i, što je najvažnije, vredne, obrazovane, pristojne i sposobne ljude koji su u stanju da se dokažu, pod uslovom da im pruži prilika“, istakao je Jeremić.

Kazao je da se za predsednika Srbije kandidovao da bi svako imao priliku da se pokaže i da pristojno živi od svog rada, a da pritom nikoga ne moli, ni pred kim ne kleči i ne nosi pelene.

„U gradu smo u kome je carovao car Lazar, a danas ovde caruje Bata Gašić. Razmislite o razlici između Bate i Lazara. Nekada se Lazar slikao na ikonama, danas se na ikonama slika Bata. To je njihov doživljaj Srbije i vrednosti, to su oni“, rekao je Jeremić.

Prema njegovim rečima, to su stvari koje moraju da odu u prošlost, nešto „čemu imamo snage da vidimo leđa ako izađemo i budemo glasali“.

„Uveren sam da će Srbija posle ovih izbora biti slobodna zemlja“, kazao je Jeremić.

„U TV duelu ću reći šta Srbija zna o Vučićevom bratu“
Jeremić je pozvao premijera Aleksandra Vučića na televizijski duel, kako bi mu pred kamerama detaljno kazao ono što Srbija zna o njegovom bratu.

„Danas se premijer sablažnjavao nad stvarima koje se govore o njegovom bratu i još jednom ga pozivam na televizijski duel, da mu u lice kažem šta Srbija zna o njegovom bratu, i to jednu po jednu stvar u detalje“, rekao je Jeremić

Sa više od 200 pristalica Jeremić je prošetao glavnom gradskom ulicom, dok su istovremeno na suprotnoj strani ulice aktivisti Srpske napredne stranke na nekoliko svojih štandova prolaznicima delili stranački propagandni material.

Završivši šetnju, Jeremić je prešao na stranu ulice gde su bili postavljeni štandovi SNS, prišao i pozdravio se sa aktivistima naprednjaka.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here