Home Izbori Vučić o Kosovu i Metohiji, Savamali, terminu na RTS…

Vučić o Kosovu i Metohiji, Savamali, terminu na RTS…

63
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju. On je rekao i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini, ali da misli da to ne bi imali smisla i da ne želi da tako izazove probleme Srbima iz pokrajine. Nakon otvaranja Atletskog stadiona u Novom Pazaru, Vučić je novinarima rekao da on može da uđe na Kosovo preko alternativnih prelaza, ali da ne želi da stvori neki nemir i probleme Srbima koji tamo ostaju da žive.

Predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić izjavio je da ima želju da u okviru kampanje poseti Kosovo i Metohiju.

On je rekao i da može to da uradi i bez dozvole vlasti u Prištini, ali da misli da to ne bi imali smisla i da ne želi da tako izazove probleme Srbima iz pokrajine.

Nakon otvaranja Atletskog stadiona u Novom Pazaru, Vučić je novinarima rekao da on može da uđe na Kosovo preko alternativnih prelaza, ali da ne želi da stvori neki nemir i probleme Srbima koji tamo ostaju da žive.

Govoreći o dijalogu sa Prištinom, Vučić je rekao da Beograd želi da se taj proces nastavi ali da druga strana samo traži razlog i izgovor da se to ne bi dogodilo.

On je, takođe, rekao i da ne razume zbog čega predsednik Kosova Hašim Tači toliko insistira i žuri sa formiranjem takozvane vojske.

Na pitanje da li očekuje pomoć Evropske unije povodom pokušaja Prištine da preuzme imovinu SFRJ i Srbije, Vučić je rekao da to nije pitanje pomoći već da je vreme da se i Unija izjasni da li je nešto istina ili nije, odnosno da li je neko prekršio dogovor ili nije.

Komentarišući optužbe koje su na njegov račun izneli kandidati opozicije na Radio-televiziji Srbije (RTS), koji su ga optužili da je kriv za posledice poplava, rušenje u beogradskoj četvrti Savamala i pogibiju sedam ljudi u vojnom helikopteru, Vučić je ironično rekao da je „njegova božija uloga bila da izlije onolike kiše i poplave na Srbiju“.

„Ne znam samo kako su ti geniji to smislili… Savamalu su koristili za najgluplje napade na mene, ali neka maltretiraju i hapse. Ali neka me uhapse zato što bih ja to (srušio) usred bela dana. Da se napravi lepši prostor za našu decu, umesto one tri udžerice“, rekao je Vučić.

On je rekao da razmišlja da li da uopšte ode na predstavljanje na RTS jer je obavešten da je dobio termin u kojem „svi domaćini spavaju“, ali da će to verovatno ipak učiniti jer ima obavezu i jer neko treba malo da govori i o svom programu.

„Jedan dosovski kandidat pomenuo je moje ime 21 put direktno i 37 puta indirektno. Ne znam samo kada je stigao sve to da uradi“, rekao je Vučić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here