Home Izbori Predsednik Srbije o potencijalnom nasledniku: Nije mi simpatičan Preletačević

Predsednik Srbije o potencijalnom nasledniku: Nije mi simpatičan Preletačević

68
0
Ljubiša Preletačević Beli i Tomislav Nikolić - Srbija izbori
Foto: Nedeljnik/ Tanjug

Nikolić je Saši Jankoviću, Vuku Jeremiću i ostalim kandidatima poručio da treba da se zamisle nad tim šta je Beli postigao za kratko vreme

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uveren je da će Aleksandar Vučić pobediti na predsedničkim izborima, a Ljubišu Preletačevića Belog vidi kao sociološki fenomen. Aktuelni predsednik Srbije smatra da lik koga tumači Luka Maksimović može da „pomrsi konce“ svim ostalim kandidatima osim Vučiću.

„Pobednik ovih izbora će definitivno biti Aleksandar Vučić. Ostali, koji sebe smatraju ozbiljnim političarima, treba da se zamisle ako na izborima dobiju manje glasova od Preletačevića“, rekao je Nikolić u intervjuu za „Kurir“.

Nikolić je Saši Jankoviću, Vuku Jeremiću i ostalim kandidatima poručio da treba da se zamisle nad tim šta je Beli postigao za kratko vreme. Na pitanje da li Preletačević može da na izborima ugrozi ovu dvojicu kandidata i da li oni treba da ga se plaše, predsednik Srbije ocenio je:

„Ako oni osvoje sedam-osam odsto, a Beli čak i četiri, a neki od njih su u politici 30 godina, treba da se zamisle šta su radili“, rekao je Nikolić, koji nije želeo da se izjasni da li u tu grupu svrstava i lidera SRS Vojislava Šešelja.

Nikolić posmatra Preletačevića kao „fenomen“ kojem nije mesto na političkoj sceni.

„Nije mi simpatičan kao kandidat, jer u ozbiljnim državama ne bi to mogao ni da bude, ali je okej za neki drugi nastup – tamo gde se plaća karta. Prvo, mislim da je za njega neozbiljno glasati, ali mislim da će to ipak, učiniti jedan procenat stanovništva kako bi pokazao svoj revolt prema politici uopšte“, zaključio je Nikolić.

Izvor: www.nedeljnik.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here