Home Izbori Jeremićev tim:Policajac u uniformi upisivao ko je na skupu

Jeremićev tim:Policajac u uniformi upisivao ko je na skupu

62
0
Vuk Jeremić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Portparol tima Vuka Jeremića, Nikola Jovanović, izjavio je da su Jeremićevi aktivisti i pristalice izloženi pritiscima i fizičkim nasrtajima.

On je dodao da se u te svrhe zloupotrebljava policija.

Na konferenciji za novinare Jovanović je rekao da je u lokalnu kancelariju izbornog štaba Vuka Jeremića u Nišu policajac u uniformi V.T. 10. marta ušao bez naloga i pravnog osnova, popisivao ljude i tražio matični broj onih koji su se tamo zatekli, kao i informacije o svim građanima Niša koji planiraju da odu na konvenciju u Kragujevcu.

„Gotovo identična situacija se desila u Prokuplju, gde su uniformisani policajci ušli bez naloga i ikakvog osnova i tržili informacije o svim građanima koji su aktivni u kampanji za promene i koji podržavaju kandidata za predsednika Vuka Jeremića“, naveo je on.

Jovanović je rekao da „policija ne sme biti malj režima protiv sopstvenih građana“.

„Prema našim saznanjima, iz za sada neformalnih izvora, imamo informaciju da je izvesna politička modelsica u vrhu kriminalističke policije dala nalog da se vozilo u kome putuje kroz Srbiju Jeremić u svakom mestu i svakoj prilici zaustavlja i da se on i njegovi saputnici šikaniraju“, rekao je Jovanović.

On je kazao da, prema nekim informacijama, ona stoji iza napada na aktiviste i upade u kancelariju tima Vuka Jeremića.

Jovanović je rekao da se o svakom incidentu vodi evidencija i da postoje materijalni dokazi i svedoci.

Na pitanje da li će biti podnete krivične prijave Jovanović je rekao da pravni tim prikuplja materijal i da će biti podnete krivične prekršajne prijave, kao i da će biti obavešteni državni organi.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here