Home Izbori RIK proglasio kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog

RIK proglasio kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog

72
0
Ljubiša Preletačević Beli - Srbija izbori
Foto: N1/ Facebook

Republička izborna komisija (RIK) potvrdila je predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli. Za je glasalo 19 članova RIK-a, dok su dva bila protiv.

Inače, sednica RIK-a je bila burna. Izveštaj i zaključak RIK-a nalagao je da se nedostaci otklone u roku od 48 sati.

Glavna zamerka je što u izjavama/potpisima ne stoji Grupa građana, izjavila je na sednici Željka Radeta iz Srpske radikalne stranke. Vesna Rakić Vodinelić iz izbornog štaba Saše Jankovića rekla je da su te zamerke apsurdne.

Nakon rasprave, Miljkan Karličić iz Socijalističke partije Srbije predložio je da se na dnevni red stavi odluka o proglašenju kandidature. Predlogu su se potom pridružili Vesna Rakić Vodinelić i Vladimir Gajić iz Dosta je bilo, nakon čega je i izglasan.

Preletačević Beli je rekao da je oduševljen ishodom i zahvalio je svim članovima RIK-a koji su podržali njegovu kandidaturu, prenosi Beta.

„Evo slavimo, napravili smo zmiju (kolonu automobila) ovde kod Mladenovca“, kazao je u telefonskoj izjavi Preletačević, dok su se iza njega čule sirene automobila i povici.

Najavio je da narednih dan kreće u kampanju i obilazak gradova Srbije.

„Samo lagano, bez sikiracije“, rekao je Preletačević.

Član proširenog sastava RIK-a, predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić, izjavio je ranije da je dokumentacija za predsedničku kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog prosleđena na proveru Ministarstvu za državnu upravu.

RIK je danas proglasio predsedničke kandidature prvog čoveka opštine Čajetina Milana Stamatovića, Miroslava Parovića ispred Narodnog slobodarskog pokreta i Nenada Čanka, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine.

Ranije su potvrđene kandidature još sedam kandidata – kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, kandidata grupe građana „Za Srbiju bez straha“ Saše Jankovića, lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, kandidata grupe građana „Moramo bolje“ Vuka Jeremića, predsednika pokreta Dveri Boška Obradovića, predsednika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića i kandidata Demokratske stranke Srbije Aleksandra Popovića.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here