Home Izbori DJB: Vučić sprema obaranje kandidature Belog

DJB: Vučić sprema obaranje kandidature Belog

63
0
Dosta je bilo - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Pokret Dosta je bilo optužio je vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli. „Članovi RIK-a iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog“, naveo je DJB u tekstu na svom portalu. „Na sednici RIK-a, na kojoj se odlučivalo o kandidaturi Belog, niko od članova SNS-a nije se pojavio, kako bi imali alibi da u donošenju odluke nisu učestvovali. Na sednici je doneta odluka suprotna zaključku stručnih službi RIK-a, i to na predlog SPS-a, koji zna da će ona biti oborena na Upravnom sudu jer je suprotna Zaključku stručne službe RIK-a, koji je potpisala Biljana Krasić iz SRS-a“, navodi se u tekstu.

Beograd — Pokret Dosta je bilo optužio je vlasti u Srbiji da pripremaju obaranje predsedničke kandidature Luke Maksimovića, zvanog Ljubiša Preletačević Beli.

„Članovi RIK-a iz Srpske napredne stranke (SNS), Socijalističke partije Srbije (SPS) i Srpske radikalne stranke (SRS) razradili su taktiku obaranja kandidature Ljubiše Preletačevića Belog“, naveo je DJB u tekstu na svom portalu.

„Na sednici RIK-a, na kojoj se odlučivalo o kandidaturi Belog, niko od članova SNS-a nije se pojavio, kako bi imali alibi da u donošenju odluke nisu učestvovali. Na sednici je doneta odluka suprotna zaključku stručnih službi RIK-a, i to na predlog SPS-a, koji zna da će ona biti oborena na Upravnom sudu jer je suprotna Zaključku stručne službe RIK-a, koji je potpisala Biljana Krasić iz SRS-a“, navodi se u tekstu.

Ocenjuje se da je „očigledno“ ideja da neko od „SNS satelita“ podnese tužbu Upravnom sudu, koji bi onda iz čisto formalnih razloga definitivno osporio kandidaturu Belog i isključio ga iz predsedničke trke.

DJB je optužio predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića, koga u saopštenju za javnost nazivaju „lutkarom“, da se plaši kandidature Belog, jer će on izvesti apstinente na izbore i sprečiti Vučićevu pobedu u prvom krugu.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here