Home Izbori KOME SMETA BELI PRELETAČEVIĆ?

KOME SMETA BELI PRELETAČEVIĆ?

140
0
Dragan Šutanovac facebook - Srbija izbori
Foto: Dosta je bilo

Ljubiša Preletačević Beli se još nije zvanično kandidovao, a već je uspeo da istera na čistac DS i Dragana Šutanovca. U poruci koja je procurela na Tviteru, Šutanovac poziva članstvo da NE POMAŽE Belom u prikupljanju potpisa, jer Beli navodno „direktno uzima glasove našem kandidatu, Saši“.

Stvari su vrlo jednostavne: cilj na ovim izborima je pobeda protiv Aleksandra Vučića. To je preduslov promena. Da li je kandidat baš po meri svakog birača je mnogo manje bitno. Blede kampanje dva kandidata nisu uspele da animiraju široko biračko telo. Zato smo i ušli u trku. Zato je i Beli ušao u trku.

Da bismo pobedili, moramo prvo doći do drugog kruga. To se postiže velikom izlaznošću. U tome Ljubiša Preletačević Beli mnogo pomaže. On uspeva da animira one birače, uglavnom mlade ljude, koji ne veruju nikome, i koji misle da se ništa ne može promeniti. Za pobedu je potreban ali nije dovoljan krug dvojke, već 50% + 1 glas svih građana Srbije.

Teško da iskusan političar Dragan Šutanovac ne zna o čemu se radi na ovim izborima. Pre će biti – kako proizilazi iz „sugestije“ članstvu – da njegov cilj nije drugi krug i pobeda protiv Aleksandra Vučića. Jer da jeste ne bi ometao onoga ko može da izvede apstinente na birališta da se kandiduje. Naprotiv, podsticao bi.

Vučić, sa druge strane, želi samo jedno – pobedu u prvom krugu. On se drugog kruga plaši, jer zna da će izgubiti, da je tada gotov. Zato mu ne odgovara velika izlaznost. Ulazak kandidata DJB i uskoro i Ljubiše Preletačevića Belog, pokvariće mu te planove.

Zašto onda Dragan Šutanovac odgovara ljude da pomognu Belom? Da li je to taj novi DS kome je važniji društveni interes od partijskog? Konačno, šta ako baš Beli Preletačević omogući jednom Saši da uđe u drugi krug? Jer velika izlaznost omogućava drugi krug. Možda baš Saši koga podržava Šutanovac. Da li će neko tada da se izvini?

Neki glasači DJB koji bi glasali za Sašu Radulovića će glasati za Belog. Ali će zato Beli na birališta izvesti mnogo veći broj onih koji uopšte ne bi izašli na izbore. Zato podrška Preletačeviću. U poraz ne vodi „rasipanje“ glasova, već uski stranački interesi koji kažu: ili naš kandidat ili potop.

Svi na izbore! Izađi i glasaj – TVOJA zemlja ili NJEGOVA država! Dosta je bilo!

Izvor: http://dostajebilo.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here