Home Izbori Janković: Da li se od novog zaštitnika očekuje da prećutkuje

Janković: Da li se od novog zaštitnika očekuje da prećutkuje

78
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je u Mladenovcu da u Srbiji nema socijalne pravde. Janković se u Mladenovcu susreo sa bivšom državnom rekorderkom u atletici Kornelijom Šinković koja je, kao samohrana majka pred penziju ostala bez posla i koja, kako navode, baš kao i druge žene njenih godina ne može da se zaposli. Višestruka prvakinja Jugoslavije je deset godina radila u Sportskom centru Mladenovac, da bi nedavno, bez jasnog obrazloženja, dobila otkaz


Beograd — Predsednički kandidat Saša Janković ocenio je u Mladenovcu da u Srbiji nema socijalne pravde.

Janković se u Mladenovcu susreo sa bivšom državnom rekorderkom u atletici Kornelijom Šinković koja je, kao samohrana majka pred penziju ostala bez posla i koja, kako navode, baš kao i druge žene njenih godina ne može da se zaposli.

Višestruka prvakinja Jugoslavije je deset godina radila u Sportskom centru Mladenovac, da bi nedavno, bez jasnog obrazloženja, dobila otkaz

Pored nje, otpušteno je još devetoro zaposlenih, uglavnom žena starijih od 50 godina, a kriterijumi u odabiru onih kojima su uručeni otkazi, prema rečima Kornelije Šinković, nisu poznati, preneo je Jankovićev izborni štab.

To ostavlja gorak ukus u ustima, jer se čini da „sve što je radila za ovu državu i ovaj grad, niko ne vrednuje, i da nikome nije potrebna“, požalila se Šinković.

„Samohrana ste majka, istaknuti sportista… Nema socijalne pravde u zemlji u kojoj ljudi poput Vas ostaju bez igde ičega“, rekao je Janković.

Prema njegovim rečima, pitanje je da li bilo koji građanin može da bude dostojanstven.

„Nije pitanje da li ću ja biti predsednik Republike, već da li će bilo ko moći da bude dostojanstven, da mu ne krši ova država ponos, da se Vi ne osećate onako kako se osećate danas, kao i hiljade drugih građana“, rekao je Janković.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here