Home Izbori Janković predao kandidaturu za predsednika i 17.866 potpisa

Janković predao kandidaturu za predsednika i 17.866 potpisa

71
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: Politika/ N1

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković predao je u 01.20 časova posle ponoći Republičkoj izbornoj komisiji svoju kandidaturu, koju je potpisima podržalo 17.866 građana. Predaji kandidature prisustvovali su proslavljeni košarkaški trener Dušan Ivković, kao ovlašćeni predlagač, i predstavnici Grupe građana „Za Srbiju bez straha”, koja kandiduje Jankovića za predsednika Srbije.

Janković je izjavio da će na njemu, kada ga RIK i formalno proglasi za kandidata, biti ogromna odgovornost, zato što je kandidat građana, „koji svoju veru, nadu i budućnost ulažu u to da zajedno vratimo Srbiju sa stranputice”.

Uveren sam da to možemo, da mogu da vratim smisao institucijama Republike Srbije, ne samo da budem predsednik Republike, nego i tačka oslonca svim drugim institucijama države koje su neophodne da građani imaju dostojanstvo, rekao je novinarima Janković.

Ivković je ocenio da je predaja Jankovićeve kandidature veliki dan za Srbiju, jer je on najbolji kandidat. Očekujem da će milioni građana da izaberu najboljeg kandidata koji postoji u ovom momentu u Srbiji, konstatovao je Ivković. I nadam se da će upravo ti milioni građana da se dignu od rialitija, da se dignu sa kanabeta i da glasaju najbolje za Srbiju, naglasio je Ivković.

Izvor: www.politika.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here