Home Izbori Pivljanin: Ako Vučić pobedi, o rastu BDP pričaće megafon

Pivljanin: Ako Vučić pobedi, o rastu BDP pričaće megafon

110
0
Ranko Pivljanin - Srbija izbori
Foto: N1

Aleksandar Vučić prevario je svoje birače jer je iz izbora 2016. godine izašao kao premijer sa velikim obećanjima u svom ekspozeu, rekao je novinar Blica Ranko Pivljanin u Novom danu, On je upitao ko će umesto njega da sprovede taj ekspoze i dodao da će u slučaju Vučićeve pobede o povećanju BDP-a govoriti megafon. Upitan ko bi mogao da zameni Vučića na mestu premijera, Pivljanin kaže da bi novi Mirko Cvetković mogao da bude Ivica Dačić, Nebojša Stefanović ili Nikola Selaković. Jedina osoba koju ne vidi na toj funkciji je Zorana Mihajlović jer bi, kako kaže, ona mogla da bude premijer u pravom smislu te reči. „Iz onog spota u avionu očitava se poruka da Vučić želi da vozi dve letelice. To je radio Boris Tadić, pa je završio kako je završio“, kaže gost Novog dana.

Aleksandar Vučić prevario je svoje birače jer je iz izbora 2016. godine izašao kao premijer sa velikim obećanjima u svom ekspozeu, rekao je novinar Blica Ranko Pivljanin u Novom danu, On je upitao ko će umesto njega da sprovede taj ekspoze i dodao da će u slučaju Vučićeve pobede o povećanju BDP-a govoriti megafon.

Upitan ko bi mogao da zameni Vučića na mestu premijera, Pivljanin kaže da bi novi Mirko Cvetković mogao da bude Ivica Dačić, Nebojša Stefanović ili Nikola Selaković. Jedina osoba koju ne vidi na toj funkciji je Zorana Mihajlović jer bi, kako kaže, ona mogla da bude premijer u pravom smislu te reči.

„Iz onog spota u avionu očitava se poruka da Vučić želi da vozi dve letelice. To je radio Boris Tadić, pa je završio kako je završio“, kaže gost Novog dana.

Žalim što nedelja, kada se izbori održavaju, ne pada na 1. april Dan šale. Izbori su poslednji pokušaj Aleksandra Vučića da zacementira svoju vlastu u permanentnom petogodišnjem izbornom procesu.
Novinar Blica smatra da Vučić može da izgubi izbore ukoliko bude drugog kruga izbora.

„Ne sme da dođe do drugog kruga, kako će to da izvede ja ne znam“, dodaje Pivljanin.

Kaže da koliko god lider SNS „bildovao biračko telo, a paranalitičarska elita išla od televizije do televizije i ubeđivala da će on pobediti, velika je verovatnoća da bi u drugom krugu izgubio“.

Ipos stratedžik marketing objavio da prema poslednje istraživanju javnog mnenja Saša Janković ipa prednost odnosu na Vuka Jeremića. Pivljanin na to citira pisca Svetislava Basaru i kaže da više veruje baba Kurani nego istraživačima javnog mnenja.

„Vrlo malo njih radi profesionalno, većina su nameštene priče. Kada bismo se ozbiljno time bavili, pokazalo bi se da su ta istraživanja u funkciji dirigovanja određenog političkog programa, odnosno određene političke posledice. Istraživanja su u svrhu političke propagande, da zbune birače, da ih dezorijentišu ili usmere ka nečemu“, napominje gost Novog dana.

Kada je u pitanju odnos Jeremića i Jankovića objavljen u istraživanju, Pivljanin smatra da se to odnosi na Beograd i dodaje da se poznatost nekadašnjeg zaštitnika građana tu završava.

Nije odlučeno da Tomislav Nikolić ne bude kandidat SNS jer su mu manje šanse da pobedi. Strah je bio sekundarna priča. Sa pozicije predsednika moraju da se izvrše neki zadaci – promeni Ustav, integrišu granični prelazi sa Kosovom. Nikolić to nije smeo ili hteo da uradi. Vučić je pragmatičniji čovek i dobro obavlja zadatke.
„Kao glasač, kada poredim Jankovića i Jeremića, Janković je iskrenija priča. Za Jeremićem stoji rep neuspeha na izborima za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Ljudi su prepoznali Jankovićev korektan rad u poslednjih 10 godina“, rekao je Pivljanin.

Smatra da su i Jermić i Janković svesni da ne mogu da pobede na izborima, i da oni predstavljaju perspektivu za predstavljanje njihove buduće političke karijere,

„Šanse im nisu velike jer je medijska scena u funkciji Vučićeve pobede“, ističe novinar Blica.

Broj budućih predsedničkih kandidata se povećava, a svog čoveka na izbornom listiću najavio je i Pokret Dosta je bilo. Pivljanin kaže da više kandidata ne mora da znači da to ide u korist Vučića i da neće svaki glas koji je dobio DJB neće otići Vučiću, kao što je slučaj sa parlamentarnim izborima.

Dodaje da mu se čini da se lider DJB Saša Radulović nepravedno optužuje.

„Radulović je bio dosledan da se izabere zajednički kandidat, iako je lično naklonjen Jankoviću. Pričali smo da Jeremić ima veći kapacitet, jer je poznatiji u Srbiji. Pošto se nisu dogovorili, on ima svoje političke razloge da izađe i to je za poštovanje“, objašnjava Pivljanin.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here