Home Izbori „Jankoviću, Jeremiću Srbi sa KiM zadnja rupa na svirali“

„Jankoviću, Jeremiću Srbi sa KiM zadnja rupa na svirali“

107
0
Marko Đurić - Srbija izbori
Foto: B92, Tanjug

Beograd — Funkcioner SNS Marko Đurić kaže da su Saši Jankoviću u desetogodišnjoj karijeri ombudsmana kosovski Srbi “bili poslednja rupa na svirali“. Kako kaže, zato Janković u svojoj predsedničkoj kampanji nikada ne bi pominjao Kosovo i Metohiju, ni briselske pregovore. „Janković, da se ne bi zamerio svojim sponzorima, kao ombudsman je propustio da reaguje na bilo koji problem i pretnju kojima su Srbi konstantno bili izloženi. Zato, da ima imalo pristojnosti, ne bi uopšte pominjao Kosovo niti briselske pregovore, jer bi tamo, sudeći po svom radu, verovatno sedeo na strani stola suprotnoj našoj“, naveo je Đurić. Đurić koji je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je i da je za drugog predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Kosovo samo sredstvo za ličnu promociju.

Beograd — Funkcioner SNS Marko Đurić kaže da su Saši Jankoviću u desetogodišnjoj karijeri ombudsmana kosovski Srbi “bili poslednja rupa na svirali“.

Kako kaže, zato Janković u svojoj predsedničkoj kampanji nikada ne bi pominjao Kosovo i Metohiju, ni briselske pregovore.

„Janković, da se ne bi zamerio svojim sponzorima, kao ombudsman je propustio da reaguje na bilo koji problem i pretnju kojima su Srbi konstantno bili izloženi. Zato, da ima imalo pristojnosti, ne bi uopšte pominjao Kosovo niti briselske pregovore, jer bi tamo, sudeći po svom radu, verovatno sedeo na strani stola suprotnoj našoj“, naveo je Đurić.

Đurić koji je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenio je i da je za drugog predsedničkog kandidata Vuka Jeremića Kosovo samo sredstvo za ličnu promociju.

Srbi na Kosovo ombudsmanu Jankoviću bili su „poslednja rupa na svirali“, a sasvim sigurno nisu važniji ni kandidatu Jeremiću, koji pokrajinom očigledno želi da se bavi u najboljem duhu DS-ovih manekena, „isključivo za neodgovornu ličnu promociju“, naveo je Đurić.

„To sve nije ni čudno pošto istupa kao kandidat stranke koja je izbacila Ujedinjene nacije iz procesa pregovora, napravila administrativne prelaze na severu Kosova i Metohije, zamenila srpske tablice i dokumente na KiM prištinskim…“, ocenio je Đurić.

Janković nikada nije posetio Srbe, Gorance, Rome i Bošnjake na Kosovu, u njegovom radu za njihove patnje i probleme nikada nije bilo mesta, ocenio je Đurić i dodao da građani to treba da znaju pre nego što Kosovo postane deo Jankovićeve predsedničke kampanje.

Đurić naveo je da bi Janković, pre nego što pokuša da od KiM načini temu u svojoj predizbornoj kampanji, trebalo da kaže koliko je puta za vreme dugogodišnje političke zloupotrebe funkcije zaštitnika građana posetio južnu srpsku pokrajinu.

„Ombudsman Janković je KiM tretirao kao deo tuđe teritorije, proglasivši se nenadležnim za AP KiM“, naveo je Đurić.

Janković nikada nije napisao niti jedan red niti jednog izveštaja o pravima i položaju Srba ili bilo koje nacionalne zajednice na Kosovu za deset godina na funkciji zaštitnika građana, dodao je on.

„Podsetio bih kandidata Jankovića da na Kosovu žive i Srbi – građani Srbije, kao i Romi, Bošnjaci, Goranci, koje nikada nije posetio, o kojima nikada nije brinuo, za čije patnje i probleme u njegovom radu nije bilo mesta, a koji su na poslednjim izborima vrlo ubedljivo podržali Aleksandra Vučića i njegovu politiku, zato što za Vučića, za razliku od Jankovića i Jeremića, naš narod nije statistika tuđe države koju treba namamiti na birališta“, dodao je Đurić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here