Home Izbori Ljajić: Vanredni parlamentarni izbori bi zakočili reforme

Ljajić: Vanredni parlamentarni izbori bi zakočili reforme

114
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: N1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da ne veruje da će biti raspisani i vanredni parlamentarni izbora i da bi oni mogli da zakoče reforme u Srbiji.

„(Vanredni parlamentarni izbori) uopšte nisu potrebni i ne verujem da će ih biti. Novi izbori, praktično četvrti u pet godina, mogli bi da zakoče reforme koje smo započeli. Srbiji je potreban period političke stabilnosti koji će omogućiti da završimo i političke i ekonomske i društvene reforme“, rekao je Ljajić.

On je dodao da se treba fokusirati da predstojeći predsednički izbori prođu u fer atmosferi, u skladu sa procedurama, a vanredni parlamentarni izbori bi bili potpuno suvišni.

„Ključna je ocena SNS kao stožerne stranke koalicije, ja iznosim stav svoje stranke o izborima. Ali nije moja koja se meri, već će se ceniti stav SNS. Ali mislim da nam u ovom trenutku nisu potrebni jer postoji skupštinska većina koja daje podršku aktuelnoj vladi“, dodao je.

Ljajić je rekao i da ne zna ko će biti novi mandatar, a da će kandidata predložiti SNS.

O tužbi: Svi zahtevi za reviziju do sada – odbijeni
Povodom odluke da BiH podnese zahtev za reviziju tužbe protiv Srbije, Ljajić je ocenio da su do sada pred Međunarodim sudom pravde podneta tri takva zahteva i da su svi odbijeni.

„Nesporazum se prebacuje na teren prava i sve će imati pravne posledice. Ovo će trajati, treba najmanje dve, tri godine da sud proceni da li postoje uslovi za reviziju postupka, a tek onda, ako bi procenio da postoje, predstoji period rasprave o meritumu spora“, rekao je ministar.

On je dodao da ne zna koji su nove činjenice koje će se predočiti sudu za reviziju. „Ne znam šta se moglo dogoditi od avgusta do danas, pa mi je teško da komentarišem na osnovu kojih činjenica će bosanska strana tražiti reviziju postupka“, kazao je.

Kako je rekao do sada je bilo tri zahteva za reviziju i nijedan nije pozitivno rešen, svi su odbijeni. „Ima i četvrti postupak Malezije protiv Singapura, ovo je peti, ali nijedan zahtev za reviziju nije odobren“, rekao je Ljajić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here