Home Izbori Dačić: U SPS ne postoji raskol, izvinjavam se Laćarac

Dačić: U SPS ne postoji raskol, izvinjavam se Laćarac

91
dacic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik SPS Ivica Dačić negirao je da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije. Na konferenciji za novinare u sedištu stranke Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora nije video da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nisu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol. Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mesto, Dačić je rekao da predstavnici SPS-a nikada sa Vučićem nisu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamenu za podršku.

Predsednik SPS Ivica Dačić negirao je da u toj stranci postoji raskol oko pitanja podrške kandidaturi Aleksandra Vučića za predsednika Srbije i dodao da je na svim stranačkim organima izražena snažna podrška zajedničkom kandidatu vladajuće koalicije.

Na konferenciji za novinare u sedištu stranke Dačić je uputio izvinjenje članici Glavnog odbora Plamenki Laćarac zbog toga što na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora nije video da se protivi podršci Aleksandru Vučiću, ali je dodao da nisu tačna tumačenja medija da u toj stranci postoji raskol.

Odgovarajući na pitanje da li njegova motivacija za česte napade na aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića leži u činjenici da ga vidi kao protivkandidata za premijersko mesto, Dačić je rekao da predstavnici SPS-a nikada sa Vučićem nisu razgovarali o tome šta ta partija treba da dobije u zamenu za podršku.

Prema njegovim rečima, SPS će uskoro održati sednicu Glavnog odbora kako bi se donele konkretne odluke o sprovođenju izborne kampanje za predsedničke izbore.
„Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio. Što se mene tiče da sam ja na mestu Aleksandra Vučića, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, zato što je hteo da skine njegovu glavu“, rekao Daćič.

On je dodao da SPS nije pružila podršku Vučiću jer očekuje nešto da dobije već zbog toga što smatra da će njegova pobeda na predsedničkim izborima garantovati stabilnost u narednim godinama.

Dačić je rekao da SPS ne podržava kandidata Srpske napredne stranke već zajedničkog kandidata vladajuće koalicije, jer se radi o čoveku koji „bez dileme“ može da pobedi u prvom izbornom krugu i tako sačuva stabilnost države.

On je rekao da ne zna za koji datum će biti raspisani predsednički izbori, jer je to stvar „političke procene i rokova“, ali je ocenio da ne postoji potreba da se u isto vreme održavaju i vanredni parlamentarni izbori jer, kako je ocenio, „nema krize u radu parlamenta“.

Izvor: N1