Home Izbori Gojković: Sledeće nedelje odluka o parlamentarnim izborima

Gojković: Sledeće nedelje odluka o parlamentarnim izborima

116
0
_T5U0960
Foto: Darko Ćirkov

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će sledeće nedelje biti doneta odluka o tome da li će uz redovne predsedničke izbore biti održani i prevremeni parlamentarni izbori. Upitana da li će predsednički izbori biti raspisani do 3. marta, do kada je zakonski rok, Gojković je u Dnevniku rekla da će oni biti raspisani uz poštovanje Ustava, u zakonskom roku. Prema njenim rečima, predsednik Vlade Aleksandar Vućič je u nedavnom intervjuu na RTS-u najavio mogućnost da budu raspisani i prevremeni parlamentarni izbori. „Sačekali smo da većina stranka kaže ko će im biti kandidati, premijer je nedavno najavio da postoji mogućnost da budu raspisani i preveremeni parlamentarni izbori. Treba sačekati još nekoliko dana da čujemo sve važne političke činioce, stranke i lidere i da se odluči na koje će izbore Srbija sve izaći“, rekla je ona.


Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković rekla je da će sledeće nedelje biti doneta odluka o tome da li će uz redovne predsedničke izbore biti održani i prevremeni parlamentarni izbori.

Upitana da li će predsednički izbori biti raspisani do 3. marta, do kada je zakonski rok, Gojković je u Dnevniku rekla da će oni biti raspisani uz poštovanje Ustava, u zakonskom roku.

Prema njenim rečima, predsednik Vlade Aleksandar Vućič je u nedavnom intervjuu na RTS-u najavio mogućnost da budu raspisani i prevremeni parlamentarni izbori.

„Sačekali smo da većina stranka kaže ko će im biti kandidati, premijer je nedavno najavio da postoji mogućnost da budu raspisani i preveremeni parlamentarni izbori. Treba sačekati još nekoliko dana da čujemo sve važne političke činioce, stranke i lidere i da se odluči na koje će izbore Srbija sve izaći“, rekla je ona.

Dodaje da će na odluku uticati stavovi vladajuće koalicije, ali i opozicije, za koju kaže da je jedan dan za a drugi protiv parlamentarnih izbora. Uvažiće se, kaže, i mišljena građana i javnog mnjenja.

Gojković je navela da će dužina kampanje zavisiti od toga da li je reč o predsedničkim ili parlamentarnim izborima.

„Predsednički kampanja je ograničena na 30 do 60 dana, dok su rokovi za republičke izbore drugačiji“, rekla je ona.

Upitana da li Vučić ima podršku svih 102 poslanika SNS u Skupštini Srbije, Gojković je navela da je ona jednoglasna.

„One koji su prognozirali i radovali se raskolu SNS moramo da razočaramo… pomogli su nam da budemo još jači“, dodala je ona.

Gojković je rekla da više ništa ne očekuje od predsednika Srbije Tomislava Nikolića i da ga na Glavnom odboru SNS, u čijem je rukovodstvu i Maja Gojković, „niko nije pomenuo“.

„Bili smo fokusirani na to šta je bitno za građane, za Srbiju, da se Aleksandar Vučič kandiduje i da bude izabran za predsednika“, rekla je Gojković.

Dodala je da se vrše pripreme za redovno prolećno zasedanje Skupštine, koje bi trebalo da počne 1. marta, ako ne budu raspisani vanredni parlmenarni izbori.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here