Home Izbori PS: Poređenja Vučića i Jankovića nisu adekvatna

PS: Poređenja Vučića i Jankovića nisu adekvatna

112
0
Aleksandar Vulin - Srbija izbori
Foto: RTS/ Tanjug

ojvođanski Pokret socijalista smatra da Demokratska stranka, kako kažu, nikada nije uspela da nauči i razlikuje šta su to nezavisne institucije koje ne smeju i nemaju pravo da se bave politikom, a šta su organi izvršne vlasti kojima jeste posao i obaveza da se bave politikom. Reagujući na saopštenje DS-a koji je pozvao Aleksandra Vučića, koga je Predsedništvo SNS predložilo za kandidata za predsednika Srbije, da podnese ostavku na funkciju premijera. DS je ocenio da funkcioneri SNS-a treba to da zahtevaju od Vučića sa istim žarom kojim su zahtevali da Saša Janković podnese ostavku na mesto Zaštitnika građana, a iz Pokreta socijalista reagovali su rečima da ta poređena nisu adekvatna, ali da se od DS „laži i politikanstvo moglo i očekivati“.


Vojvođanski Pokret socijalista smatra da Demokratska stranka, kako kažu, nikada nije uspela da nauči i razlikuje šta su to nezavisne institucije koje ne smeju i nemaju pravo da se bave politikom, a šta su organi izvršne vlasti kojima jeste posao i obaveza da se bave politikom.

Reagujući na saopštenje DS-a koji je pozvao Aleksandra Vučića, koga je Predsedništvo SNS predložilo za kandidata za predsednika Srbije, da podnese ostavku na funkciju premijera.

DS je ocenio da funkcioneri SNS-a treba to da zahtevaju od Vučića sa istim žarom kojim su zahtevali da Saša Janković podnese ostavku na mesto Zaštitnika građana, a iz Pokreta socijalista reagovali su rečima da ta poređena nisu adekvatna, ali da se od DS „laži i politikanstvo moglo i očekivati“.

„Bivši zaštitnik građana je pune tri godine na najdirektniji način kršio zakon i urušavao ugled nezavisne institucije Zaštitnika građana, upravo baveći se politikom i interesima DOS-a, a ne interesima građana Srbije“, ocenjeno je u saopštenju Pokreta socijalista.

Iz vojvođanskog PS-a podsećaju i da Zakon o Zaštitniku građana u članu 10a jasno kaže da Zaštitnik građana i njegov zamenik ne smeju da daju političke izjave, a još manje da se kandiduju za predsednika Srbije.

Sa druge strane, navodi se u saopštenju, premijer ima dužnost i obavezu da vodi Vladu dok god ona ima većinu u parlamentu.

Izvor: www.rts.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here