Home Izbori Predsedništvo SNS: Jednoglasno – Vučić kandidat

Predsedništvo SNS: Jednoglasno – Vučić kandidat

111
0
Aleksandar Vuccich KZSS 80 (1)
Foto: Darko Ćirkov

Predsedništvo Srpske napredne stranke je jednoglasno odlučilo da Aleksandar Vučić bude predsednički kandidat te stranke, saopštila je ta stranka.

„Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić obavezuje se da u najboljoj veri nastavi razgovore sa sadašnjim predsednikom Republike, Tomislavom Nikolićem, i pokuša da obezbedi puno državno jedinstvo svih odgovornih faktora u Republici Srbiji, u nameri da se Srbija odbrani od snaga prošlosti i obezbedi njen dalji napredak“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se i da je predsednik Srpske nаpredne strаnke, Aleksаndаr Vučić, dužаn dа rаzgovаrа sа svim pаrtnerimа Srpske nаpredne strаnke i pokušа dа obezbedi široku nаrodnu podršku zа pobedu nа predstojećim izborimа.

Sednicа Glаvnog odborа Srpske nаpredne strаnke, nа kojoj će biti donetа odlukа, biće održаnа u petаk, 17. februаrа 2017. godine, sа početkom u 17.30 čаsovа, u Sаvа centru.

Sednica predsedništva SNS o predsedničkim izborima u Srbiji održana je danas sati u prostorijama naprednjaka na Novom Beogradu.

Sednica Predsedništva je trajala sat vremena, a nije bilo izjava funkcionera stranke ni pre ni posle sastanka. Ukratko se novinarima obratio lider stranke Aleksandar Vučić, koji je nije hteo da daje izjave, i najavio da će javnost biti sa svim upoznata saopštenjem.

Ministar Nebojša Stefanović je samo, u prolazu, novinarima rekao: Vučić, jednoglasno!

Sednica je bila zatvorena za javnost, a jedina tema bili su izbori.

Reporterka N1 javila je da su sednici prisustvovali Zorana Mihajlović, Jadranka Joksimović, Igor Mirović, Bratislav Gašić, Maja Gojković, Miloš Vučević, Zlatibor Lončar, Goran Knežević i Marko Đurić. Lider stranke, Aleksandar Vučić, stigao je poslednji, u 16.01.

Pre početka sednice, niko od njih nije stao i odgovorio na pitanje N1 da li će podržati Aleksandra Vučića za kandidata. Upitana u vezi s tim, Zorana Mihajlović je rekla, pre sastanka, da su se dogovorili da neće biti izjava. Na pitanje N1 da li će davati izjave posle sednice, Zorana Mihajlović je rekla da zavisi od toga šta se i kako dogovore.

Ranije je najavljivano da će SNS oko 15. februara saopštiti ko će biti kandidat te stranke na predsedničkim izborima u Srbiji.

Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću mandat ističe 31. maja.

Izbori za predsednika Srbije treba da budu raspisani početkom marta, odnosno 90 dana pre isteka mandata Tomislavu Nikoliću.

Dačić zakazao sednicu Predsedništva SPS, pozdravio odluku SNS

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozdravio je odluku predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) da Aleksandar Vučić bude kandidat za predsednika Srbije.

„Pozdravljam odluku Predsedništva SNS-a da Aleksandar Vučić bude zajednički kandidat za predsednika Srbije. Ta odluka je jedino racionalna i logična, jer se njegovom pobedom kao zajedničkog kandidata garantuje politička stabilnost Srbije u narednom periodu. Tim povodom sam za sutra zakazao sednicu Predsedništva SPS-a“, rekao je Dačić.

Marković (JS): Već dogovorena podrška Vučiću

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je da ta stranka sa svojim koalicionim partnerom, Socijalističkom partijom Srbije, podržava kandidaturu lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za predsednika Srbije.

On je agenciji Beta rekao i da je s liderom SPS-a Ivicom Dačićem već dogovorena podrška Vučiću „kao zajedničkom predsedničkom kandidatu“ vladajuće koalicije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here