Home Izbori Ljajić: Važno da kandidat vlasti pobedi u prvom krugu

Ljajić: Važno da kandidat vlasti pobedi u prvom krugu

143
0
Rasim Ljajić - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Vučićeva pobeda je važna i zbog nastavka evropskih intergracija i zbog reformi, rekao je lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić. On je istakao da će ta stranka podržati lidera SNS kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije. Ljajić je, u izjavi za Tanjug, rekao da je odluka Predsedništva SNS da kandiduje Vučića, logična i politički racionalna, jer, ističe, on jedini ima šanse da pobedi u prvom izbornom krugu.

Beograd — Vučićeva pobeda je važna i zbog nastavka evropskih intergracija i zbog reformi, rekao je lider Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

On je istakao da će ta stranka podržati lidera SNS kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije.

Ljajić je, u izjavi za Tanjug, rekao da je odluka Predsedništva SNS da kandiduje Vučića, logična i politički racionalna, jer, ističe, on jedini ima šanse da pobedi u prvom izbornom krugu.

„U takvoj smo situaciji da kandidat vladajuće kolicije mora da pobedi u prvom izbornom krugu, jer drugi dovodi tog kandidata u vrlo neizvesnu završnicu, pošto bi kandidat opozicije sasvim sigurno animirao celokupno biračko telo opozicionog političkog bloka“, rekao je Ljajić.

Lider SDPS je dodao i da je pobeda Vučića, kao kandidata vladajuće koalicije, važna sa stanovišta političkog kontinuiteta i stabilnosti vlade, ali i zbog bolje koordinacije između predsednika Republike i Vlade Srbije.

„U prošlosti smo imali negativna iskustva sa kohabitacijom, kada smo imali različite političke opcije na nivou predsednika države i vlade. Imali smo više blokadu nego koordinaciju i saradnju“, rekao je Ljajić.

On je istakao da je pobeda Vučića važna i zbog nastavka evropskih integracija, kao i zbog unutrašnjih i ekonomskih reformi.

„Socijaldemokratska partija Srbije će podržati Vučića kao zajedničkog kandidata vladajuće koalicije i u kampanji će dati svoj puni doprinos pobedi u prvom izbornom krugu“, rekao je Ljajić.

Aleksandar Vučić biće kandidat SNS na predsedničkim izborima, odlučeno je na sednici Predsedništva te stranke.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here