Home Izbori Jankovićev politički savet: Prizemna propaganda Stefanovića

Jankovićev politički savet: Prizemna propaganda Stefanovića

118
0
Saša Janković - Srbija izbori
Foto: N1/ Tanjug/ Tanja Valič

Politički savet najavljenog kandidata za predsednika Srbije Saše Jankovića ocenio je da ministar Nebojša Stefanović „ne može opovrgnuti činjenicu da je bezbednost građana na nikad nižem nivou, a korupcija u državnim organima na nikad višem nivou“, iako se služi „lažnim izveštajima o uspesima borbe protiv kriminala“.

Savet je u saopštenju ocenio da je Stefanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare „nastupio kao glasnogovornik svog stranačkog šefa, a ne kao ministar unutrašnjih poslova“.

„Grubom zloupotrebom, zdanje Ministarstva i javnu funkciju koju obavlja, iskoristio je za prizemnu propagandu svoje partije. Stefanović nikako da razume da pozicija stranačkog redara ne ide uz državnu funkciju, i da je njegov posao bezbednost građana, a ne zlobno komentarisanje predsedničkih kandidata“, piše u saopšenju.

Dodaje se da „ne iznenađuje činjenica da glavna tema Stefanovićevog obraćanja nije bio protest reprezentativnih Policijskog i Vojnog sindikata, već budući predsednički kandidat građana Saša Janković i ljudi ‘koji ne žele dobro državi’ jer su šest puta protestovali tražeći vladavinu prava“.

„Predstavnici aktuelne vlasti ne odustaju od šablona da konferencije za medije koriste za obračun s političkim neistomišljenicima. Lažnim izveštajima o uspesima borbe protiv kriminala, ministar ne može opovrgnuti činjenicu da je bezbednost građana na nikad nižem, korupcija u državnim organima na nikad višem nivou, dok vladavinu prava sistematski uništavaju ‘kompletni idioti“, stoji u saopštenju.

Savet je pozvao građane da se na predstojećim izborima za predsednika Srbije izjasne „žele li državu u kojoj policija i njen ministar služe građanima, ili ‘kompletnim idiotima’ „.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović optužio je ombudsmana u ostavci Sašu Jankovića da je „oduvek lagao“ i da se sa svoje funkcije zaštitinika građana bavio „politikanstvom“.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here