Home Saopštenja Dveri: Vučićev režim ponižava vojnike i policajce

Dveri: Vučićev režim ponižava vojnike i policajce

160
0
Dveri - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Dveri su ocenile je da režim Aleksandra Vučić ponižava vojnike i policajce time što kontramitingom pokušava njihove sindikalne zahteve prikaže kao političke.

„Pokušaj Vučićevog režima da organizovanjem kontramitinga sindikalne zahteve vojnika i policajaca prikaže kao političke i obmane javnost kako Vlada vodi ispravnu politiku uz podršku boračkih udruženja, opasan je i bahat“, navodi pokret Dveri.

Dveri su ocenile da su Vučić i ministar za rad Aleksandar Vulin instrumentalizovali Savez boračkih organizacija Sabor i naterali ih da održe skup podrške Vladi, u isto vreme i stotinak metara dalje od protesta Vojnog i Policijskog sindikata.

Kako Dveri navode protest podrške Vladi organizovan je bez ikakve odgovornosti i brige da bi moglo da dođe do sukoba, čime su ponovo pokazali da su spremni da žrtvuju tuđe glave kako bi zadržali fotelje.

Dveri dodaju da se integritet tih profesija, čiji su pripadnici dovedeni na rub egzistencije mora odbraniti.

Vučićev režim, kako ocenjuju, ugrožavanjem statusa i položaja vojnika i policijaca direktno ugrožava bezbednost srpskog naroda, srpske dece i zemlje.

Dveri su ocenile i kao sramnu izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića koji je zahteve Vojnog i Policijskog sindikata za poboljšanje materijalnog položaja ocenio kao političke.

„Vojni sindikat traži da se osnovica za platu poveća na 35.000 dinara kako je i propisano zakonom, dok Policijski traži da premijer ispuni obećanje dato prošlog decembra i da im isplati jednokratnu pomoć od 20.000 dinara“, dodaju Dveri.

Dveri su ukazale i da nema odgovora o tome kako je moguće da ljudi iz kriminogenog miljea koriste vojne objekte, vojne resurse i ko će da snosi odgovornost za to.

„To uopšte ne brine ni Vučića, ni Stefanovića, niti ministra Zorana Đorđevića, ali su zato spremni i da izazovu sukobe, ako treba, da bi sačuvali pozicije“, ocenjuju Dveri i dodaju da je premijer svoj odnos prema intstitucijama pokazao pokušajem da se formira naprednjačka policija.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here