Home Izbori SNS: Saša Janković ombanjuje i laže građane

SNS: Saša Janković ombanjuje i laže građane

144
0
SNS logo - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Članica Predsedništva SNS Jana Ljubičić ocenila je da budući predsednički kandidat Saša Janković obmanjuje javnost.

Ona je navela da je Janković svojim delovanjem „unizio“ instituciju zaštitnika građana što je bio 10 godina.

U saopštenju piše da se Saša Janković „bavio jeftinim politikantsvom“ i „više puta lagao građane“ Srbije.

„Lagao je kada je govorio da je nepolitička ličnost, a danas je kandidat Demokratske stranke za predsednika Srbije. Iako je čitav život bio politički funkcioner i radio i za Ministarstvo sporta, na čijem je čelu bio ministar iz redova JUL-a Mire Marković, i za sve druge političke stranke koje su mu ponudile veliku platu, automobil i kancelariju, pokušao je da ljudima u Srbiji objasni kako je neopredeljen i kako ‘štiti interese svih građana’ “ piše funkcionerka SNS-a.

Povodom današnje ocene Saše Jankovića da se na ulice Beograda vraćaju obračuni i kriminal iz devedesetih godina prošlog veka, Ljubičić je navela da su se „kada je njegova Demokratska stranka vladala Srbijom, ubistva u čitavoj zemlji dešavala na svaka dva dana, odnosno bilo ih je prosečno 160 godišnje, a sada ih je 40 odsto manje“.

„Podsećam Sašu Jankovića da su tokom vlasti njegove Demokratske stranke i svih koji su podržavali i njega, i tadašnju vlast, ubijani novinari, policajci, koji su se suprotstavljali organizovanom kriminalu, nevini prolaznici i gosti beogradskih restorana kao i politički neistomišljenici DS-a“, piše funkcionerka SNS-a.

Budući kandidat na predsedničkim izborima u Srbiji Saša Janković ocenio je danas da vlast nema adekvatan odgovor na to što su se u Srbiju na velika vrata vratili ubistva i obračuni koji su obeležavali devedesete godine prošlog veka.

„Vlast nema odgovor na brutalne obračune na ulicama gradova u Srbiji koji se dešavaju po gradskim centrima, u blizini škola, gde su i nevini prolaznici žrtve“, ocenio je Janković.

On je poručio da devedesete ne smeju ponovo biti svakodnevica u Srbiji, i apelovao na sve nadležne organe da se nestranački profesionalci hitno posvete borbi protiv kriminala da ne bi sasvim obuhvatio državu, a ljudi ponovo preživljavali godine kada je kriminal bio njen sastavni deo.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here