Home Izbori DS formirala izborni štab, traži i parlamentarne izbore

DS formirala izborni štab, traži i parlamentarne izbore

130
0
Demokratska stranka - Srbija izbori
Foto: N1

Demokratska stranka saopštila je da je formirala izborni štab koji će zajedno sa saradnicima predsedničkog kandidata Saše Jankovića raditi u izbornoj kampanji, navodi se u saopštenju DS, koja će, kako navodi, u rad štabova uključiti i 20.000 svojih aktivista.

Na čelu centralnog izbornog štaba biće predsednik stranke Dragan Šutanovac, Radoslav Milojičić biće koordinator izbornog štaba, dok će Igor Salak biti šef štaba za Vojvodinu, Balša Božović za Beograd i Miodrag Stanković za Centralnu Srbiju.

DS dodaje da planira da formirana i 22 okružna i 160 opštinskih izbornih štabova sa više od 20.000 aktivista Demokratske stranke.

„Srbija ne sme više biti talac vladavine jednog čoveka i zato pozivamo na parlamentarne izbore. Moramo da iskoristimo priliku na aprilskim izborima i zaustavimo haos u Srbiji“, navodi se u saopštenju DS-a.

Demokratska stranka ocenila je da je raspisivanje parlamentarnih izbora zajedno s predsedničkim neophodno da bi se zaustavio haos u zemlji, dalje propadanje i Srbija vratila na put razvoja i modernizacije.

„Nakon 17 godina, opet imamo zveckanje oružjem, predsednika koji bi decu da šalje u rat, ministre koji se slikaju sa ubicama, kriminalce koji vežbaju na vojnim poligonima, dok vojska protestuje zbog očajnog materijalnog i profesionalnog stanja“, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka dodaje da je jedni način da se zaustavi haos u zemlji da sa vlasti odu lider Srpske napredne stranke i premijer Aleksandar Vučić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here