Home Izbori U RIK-u počele pripreme za predsedničke izbore

U RIK-u počele pripreme za predsedničke izbore

113
0
Izbori 2017 - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — U zgradi Skupštine Srbije u Ulici kralja Milana počele su pripreme prostorija za prijem novih glasačkih listića na izborima za predsednika Srbije u proleće.

Izborni materijal s prošlogodišnjeg glasanja biće premešten u magacin u Zemunu.

Republička izborna komisija danas je na sednici odlučila da se izborni materijal sa prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, održanih 24. aprila i ponovljenih na pojedinim mestima 4. maja, iz zgrade u Kralja Milana premesti u magacinski prostor Privrednog društva „Papir servis FHB“ d.o.o. u Zemunu.

Izborni materijal koji će biti premešten u magacin uključuje glasačke listiće, kontrolne listove za proveru ispravnosti glasačkih kutija i potvrde o biračkom pravu za glasanje van biračkom mesta.

Uslovi i način čuvanja izbornog materijala urediće se ugovorom koji će potpisati „Papir servis FHB“ i predsednik RIK Vladimir Dimitrijević.

Kako se navodi u odluci, ugovorom će se odrediti način čuvanja izbornog materijala tako da ne bude dostupan neovlašćenim licima, kao i način postupanja sa izbornim materijalom nakon isteka roka za njegovo čuvanje.

Inače, izborni materijal se čuva četiri godine.

RIK je odlučila da će se o sprovođenju odlule o premeštanju izbornog materijala starati sekretar RIK-a.

Na današnjoj sednici odlučeno je da RIK, po zahtevu za slobodnan pristup informacijama od javnog značaja koji je podnela poslanička grupa DjB, u elektronskom obliku toj poslaničkoj grupi dostavi zapisnike o radu biračkih odbora sa 15 biračkih mesta na izborima za narodne poslanike koji su održani 24. aprila prošle godine.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here