Home Izbori Rašković Ivićeva: Srbi s KiM tek treba da čuju Jeremića

Rašković Ivićeva: Srbi s KiM tek treba da čuju Jeremića

131
0
Sanda Rašković Ivić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Šefica novog poslaničkog kluba „Za spas Srbije – Nova Srbija“ Sanda Rašković Ivić kaže da bi Vuk Jeremić mogao da bude pomiritelj podeljenih Srba na KiM.

„Vuk Jeremić tek treba da iznese svoj plan za Kosovo i Metohiju. Dok ga ne čuju jasno, Srbi sa Kosova i Metohije ne mogu da se opredele. Mislim da je Jeremićeva šansa da se pored jasnog plana, pojavi i kao pomiritelj podeljenih Srba“, rekla je Sanda Rašković Ivić u intervjuu za portal Komentar-pres (www.komentarpess.net).

Ona je dodala da je Aleksandar Vučić uspeo čak i na Kosovu i Metohiji da podeli Srbe na podobne i nepodobne, odnosno podobne i nepodobne njegovom režimu.

Upitana zašto član novog poslaničkog kluba nije Slaviša Ristić s kojim je imala dobru saradnju dok su bili u Demokratskoj stranci Srbije (SNS), Sanda Rašković Ivić je rekla da Ristić kao Srbin s Kosova koji tamo i živi ima pojačanu dozu opreza.

„Više puta su Srbi sa Kosova i Metohije bili izmanipulisani, a sve pod maskom zaštite njihovih interesa. Ristiću su vrata kluba širom otvorena“, rekla je bivša predsednica DSS-a.

Za navode da se premijer Srbije samo bavi rasturanjem političkih partija Sanda Rašković Ivić je rekla da je belodano da Vučić razbija stranke u želji da od koga god može napravi svoj satelit.

„To ne govori o snazi, već o slabosti. Snaga leži u ideji, u demokratiji, u vladavini prava i poštovanju institucija. Vučić je sve to pogazio. Manipulacija svime i destrukcija svega što drugačije misli jeste njegov modus operandi“, rekla je Sanda Rašković Ivić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here