Home Izbori Mihajlovićeva: Ne vidim sebe kao kandidata za premijera

Mihajlovićeva: Ne vidim sebe kao kandidata za premijera

110
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Potpredsednica Vlade Srbije i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović rekla je da sebe ne vidi kao kandidata za mesto predsednika države, kao ni za mesto premijera.

„Radim svoj posao. Cilj mi je i želja da završim započete putne i železničke koridore. Imam dobru saradnju sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, volim da radim sa njim, gde je on volela bih da budem i ja, zato što je to kombinacija koja daje rezultat u onom poslu koji ja radim“, rekla je Mihajlović u intervjuu za agenciju Beta.

Ona je dodala da smatra da u Vladi Srbije ima boljih, pametnijih i sposobnijih koji bi mogli da budu kandidati za premijera, u slučaju da Vučić bude predsednik Srbije.

Na pitanje ko bi u vladajućoj koaliciji bio najbolji kandidat za predsednika Srbije, Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kazala je da „stvarno misli da kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima treba da bude predsednik Vlade Aleksandar Vučić“.

„Nama treba pobeda u prvom krugu zbog politike koju vodimo. Nismo mi Vlada koja može da nastavi bilo kakve reforme ukoliko na predsedničkim izborima pobedi bilo koji drugi kandidat. To bi značilo da postoji problem. Videli smo to već u prošlosti, kad se tako nešto desilo Borisu Tadiću, Demokratska stranka je doživela sunovrat“, ocenila je Mihajlović.

Upitana da li se očekuje nezadovoljstvo u jednom delu SNS-a ako kandidat za predsednika ne bude Tomislav Nikolić, Mihajlović je rekla da ne očekuje „ni probleme, ni turbulencije“.

„Imali smo samo jednu sednicu Predsedništva na kojoj smo zaključili da treba da izaberemo kandidata za predsedničke izbore. Kada izaberemo kandidata tada ćemo voditi kampanju“, kazala je Mihajlović i dodala da se u SNS-u još nije razgovaralo ni da li bi Tomislav Nikolić, ako ne bude kandidat za predsednika, ponovo vodio stranku.

Ona je rekla da je Nikolić prvi predsednik partije koji je dao ostavku na funkciju predsednika partije da bi bio predsednik svih građana i da nije sigurna da bi bilo dobro da se vrati na mesto predsednika stranke.

„Ima vremena da o tome još razmislimo“, kazala je Mihajlović.

Ona je istakla da je osnovni razlog zašto smatra da kandidat za predsednika Srbije treba da bude Aleksandar Vučić, nastavak politike koju on vodi.

„Zašto bi bilo koja zemlja bila bolja od nas ako i Srbija to može da uradi“, rekla je Mihajlović i dodala da misli da „to što Srbija trenutno radi u infrastrukturi i na drugim reformama može da je uvrsti u prvih 10-15 država na Duing biznis listi Svetske banke“.

Prema njenim rečima za svaku politiku mora da postoji stabilnost, politička, kao i dobri odnosi sa državama regiona. Bez toga je nemoguće pričati o bilo kakvoj ekonomiji.

Dodala je da se „mnogo toga u Srbiji promenilo, pre svega u političkim standardima“.

Na pitanje da oceni predsedničke kandidate opozicije potpredsednica Vlade Srbije je istakla da nemaju ideju i da ne mogu da se dogovore između sebe šta je tačno njihova politika, niti koga partije podržavaju.

„Deluju dosta konfuzno, a konfuzni političari i politike ne mogu da rešavaju teške probleme koji su ispred nas. Kad kažem teške probleme mislim na sve ovo što se događa u regionu i što se reflektuje i na Srbiju“, rekla je Mihajlović i dodala da od politike zavisi budućnot Srbije, a da konfuzne politike samo mogu da vrate zemlju unazad.

Odgovarajući na pitanje da li bi bilo dobro da se sa predsedničkim istovremeno održe i parlamentarni izbori, Mihajlović je istakla da je to „stvar o kojoj može da se razgovara“.

„Ukoliko kandidat za predsednika vladajuće koalicije bude Aleksandar Vučić mislim da su predsednički izbori sasvim dovoljni. To je moj stav“, ocenila je Mihajlović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here