Home Izbori LDP: Obraz tenkovska gusenica – beli listići pa Janković

LDP: Obraz tenkovska gusenica – beli listići pa Janković

162
0
Čedomir Jovanović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je način na koji se opozicione stranke odnose prema predsedničkim izborima poražavajući.

„Nema ničeg normalnog u politikama koje potiču isključivo iz ličnih frustracija i opsesija“, rekao je Jovanović na pres konferenciji.

Jovanović je takođe uputio kritiku onima koji su ranije propagirali „bele listiće i Tomislava Nikolića, a sada se kriju iza Jankovića ili Jeremića“.

„Nemam obraz kao ‘tenkovsku gusenicu’ da mogu 2012. da kandidujem bele listiće i Tomislava Nikolića, a da se danas krijem iza Saše Jankovića ili Jeremića. Možda neko drugi ima problem, ali ja svakako nisam taj koji će lagati ovu zemlju. Sada dobijamo račun za pet godina velike greške koja je napravljena“, rekao je Jovanović.

Demokratske građanske snage moraju da počnu razgovore o predsedničkim izborima da bi postale alternativa politici premijera Aleksandra Vučića i presekle Gordijev čvor koji on ne može, rekao je lider LDP.

Kako je objasnio u kampanji postoje dve dileme – da li će na izborima pobediti Vučić ili neki njegov kandidat, odnosno da li će stranke koje su odgovorne za demokratski odnos prema budućnosti Srbije shvatiti da moraju da promene svoje ponašanje.

„Nema pojedinca koji može da reši probleme koji ‘lome kičmu’ Srbiji. To ne može da radi ni Jeremić, ni Janković, neće moći sutra Vučić, kao što ne može ni danas, niti to može neko koga će on podržati. Moramo valjda jednom da čujemo jedni druge. Mene jedino u tom smislu interesuje ova kampanja“, poručio je Jovanović.

On je naglasio da opozicija mora da postane konkurentna, sa jasnim programom, kao alternativa Vučiću.

„Mi moramo da budemo ti koji seku Gordijev čvor, jer on to očigledno ne može da uradi, da mi budemo ti koji će doneti mir u Bosnu, i tako da sčuvamo Srbiju, da mi budemo ti koji će konačno prelomiti i reći jasno ‘Evropa, a ne Rusija’. Svaka čast Rusiji, ne želim joj ništa loše, ali svi naši interesi su na ovoj drugoj strani“, zaključio je Jovanović.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here