Home Izbori Bodrožić: SNS je uradio sve da unizi Nikolića

Bodrožić: SNS je uradio sve da unizi Nikolića

169
0
Željko Bodrožić - Srbija izbori
Foto: N1

Željko Bodrožić, urednik Kikindskih novina, smatra da je Srpska napredna stranka preko određenih medija učinila sve da unizi Tomislava Nikolića, zbog čega očekuje da kandidat vladajuće stranke na predsedničkim izborima bude Aleksandar Vučić.

Bodrožić podseća da se Tomislav Nikolić do sada nije suprotstavljao premijeru i nije se mnogo mešao u svoj posao, a i kad jeste Bodrižić kaže da bolje da nije.

„Ako žele da imaju pobednika na predsedničkim izborima, to nije Tomislav Nikolić. I sama SNS je preko određenih medija sve radila da unizi Nikolića, pored toga što je on uspeo da sam sebe unizi“, rekao je urednik Kikindskih u Novom danu.

Prema njegovom mišljenju, odnos Vučića prema saradnicima se nije promenio, a kao grešku premijera navodi to što nije napravio nikoga u stranci ko može da izađe na izbore.

„Jedva čekam izbore za gradonačelnika Beograda, da vidim kako će se onda kandidovati, pošto on mora da se kandiduje za svaku funkciju. Kandidatura će biti obrazložena populističkim porukama“, rekao je gost Novog dana.

Predsednik Nikolić je prethodnih dana izjavljivao da u SNS ima podršku za kandidaturu, što se moglo čuti i od njegove savetnice Stanislave Pak, ali urednik Kikindskih podseća da je Nikolć iz stranke izašao pre pet godina i da to više nije partija koju je on ostavio.

„Ne poznaje on sad tu stranku. Moraće da prihvati da ne trči ovu trku, a problem za Vučića je kako mu saopštiti. Mislim da će to stvoriti razdor, ali ne očekujem da će biti velikih potresa u javnosti. I do sada je imao razloga da reaguje jer su ga unižavali i spuštali na tu granicu gde je i sada“, navodi Bodrožić.

Upitan može li Vučić da pobedi u prvom krugu, on veruje da bi danas mogao, ali dodaje da je pitanje šta će njegova odluka da se kandiduje promeniti u ljudima.

„To će kod nekih uticati negativno. Tako, kada sve ulažete na jednim izborima, to se kod nas pokazalo kao loša opcija i može da vam se obije o glavu. I Slobodan Milošević je izgubio vlast sa više od 40 odsto. Ne znam kako će preživeti to da ne pobedi u prvom krugu, iako i u drugom krugu ima nesporne šanse“, navodi Bodoržić.

Socijalistička partija Srbije najavila je podršku Vučićevoj kandidaturi, a gost Novog dana veruje da će to biti problem za SPS. Kaže da kada jednom svoje birače pozovete da glasaju za kandidata druge opcije, pitanje je kako ih sledeći put vratiti.

„Oni polako jedu SPS, krnje ga. SPS će bez svog kandidata napraviti još jedan korak ka cenzusu“, objašnjava gost Novog dana.

„Ne treba u EU da uđemo mentalno zaostali“

A kada su u pitanju građani, Bodrožić kaže da su oni umorni od svega, da se svakodnevno bore i da im još samo nedostaju svađe, prepiranje i borba različitih siujeta na strani građanske opozicije.

Građani su umorni od svega, bore se svakodnevno i samo im još nedostaje svađa, prepiranje, borba različitih sujeta.

„Birači Lige, LDP i Dosta je bilo su samosvesni i ne treba niko da im natura za koga da glasaju, mislim da se većina njih opredelila i jedva čekaju da taj građanski blok ima svog kandidata. To je respektabilan broj glasača koji su na prošlim izborima apstinirali“, objašnjava Bodrožić.

Napominje da manje stranke nemaju mnogo manevarskog prostora, sem da podrže Sašu Jankovića. Dodaje da će im sve ostalo biti greška.

„Kredit koji su LDP i Liga dali Vučiću zbog njegovog evropskog puta je istrošen. Ne može se podržavati vlast koja ponižava ljude. Naš evropski put ne znači da treba u EU da uđemo mentalno zaostali“, naglašava urednik Kikindskih novina.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here