Home Izbori Pešić: Vlast nema kandidata i ne može da se smisli

Pešić: Vlast nema kandidata i ne može da se smisli

175
0
Vesna Pešić - Srbija izbori
Foto: Medija centar Beograd

„To je velika stranka sa velikim brojem kadrova, ali sada vidite da je to pustinja. Oni nemaju jednog ozbiljnog kandidata. Sada ta slaba opozicija ima kandidate koji su ozbiljni i uveliko rade. A oni nemaju kandidata i ne mogu da se smisle“, kaže sociološkinja Vesna Pešić, govoreći o tome da se još ne zna ko će biti kandidat vlasti na izborima.

Pešić kaže da je to zbog toga što se predsednički izbori odnose na ličnost.

„Oni nemaju ličnosti u toj stranci. Stoji buket fikusa od ministara iznad njega, on nema nikoga osim sebe. Zamislite u kojoj je strašnoj situaciji. Njemu se ne trči, jer kada je to jedan na jedan nikada ne znaš kako će to da ispadne“, kaže Pešić.

Dodaje da smatra da Vučić neće pobediti u prvom krugu.

Pešić dodaje da bi bilo prirodno da je Vučić od početka imao čvrst savez sa Nikolićem, pošto se on nije mešao u „njegov, ali ni u svoj posao“.

„Lončar je poznata stvar“

U centru pažnje je prošle nedelje bio minstar zdravlja Zlatibor Lončar. Lider Nove Srbije Velimir Ilić je prvo pokazao fotografiju na kojoj su ministar Lončar i ubijeni šef Zemunskog kriminalnog klana, a onda par dana kasnije još jednu fotografiju, za koju Ilić tvrdi da je takođe slikana u Šilerovoj ulici u Zemunu.

Naše društvo je oslabilo i izgubilo kapacitet, kaže Pešić.
„Lončar je poznata stvar, već godinama se priča o tome. Zašto Vučić voli da se okruži ljudima koji imaju mutnu prošlost?“, kaže Pešić.

Pešić kaže da tokom procesa zbog ubistva Zorana Đinđića postoje zaštićeni svedoci koji su govorili o tome.

„Tamo stoji – Bagzi, Đuro Mutavi, koji su bili zaštićeni svedoci, da su pričali da je on bio na neki način član Zemunskog klana. Da smo mi pristojna zemlja, Tužilaštvo bi otvorilo odmah istragu, ne bi pitalo telefonom Vučića. Te slike su dovoljne. Prvo, on stoji zagrljen sa njim. Drugo, kaže da je sliku napravio u kafiću jer mu je operisao tatu. Gde je operisao tatu? I šta se desilo, kupio je stan od Sretka Kalinića – čoveka koji melje meso, pa je posle prodao taj stan. Malo mnogo ima koincidencije“, kaže Pešić.

Tužilaštvo treba da otvori istragu, smatra Pešić i dodaje da je tragičnije od samog tog skandala „destrukcija institucija“.

Dodaje da „svi ti ministri nemaju nikakve rezultate, niti bilo kome odgovaraju za te rezultate“.

„Ova vlast je duboko kriminogena“

Govoreći o angažovanju Miše Vacića u Kancelariji za Kosovo, koji je kasnije i dobio otkaz, Pešić kaže da ne treba da se pravimo „kao da ništa ne znamo“.

„Organizacija 1389 je organizacija koja je uvek bila bliska radikalima. Nije to sada da se oni pred nama pravdaju, oni su njihovi stari prijatelji“, kaže Pešić.

„Možete da izvučete zaključak da je ova vlast duboko kriminogena. Samim tim što ruši institucije.
Vi ovde ne možete ništa da uradite, a da ne pritiskaju ljudi“, kaže Pešić.

Dodaje da je dobro da se javnosti ipak čuje, i da „ne budemo potpuno pregaženi“.

„Živimo u neprekidnoj medijskoj montaži“

Vesna Pešić kaže da je Aleksandar Vučić već krenuo u predsedničku kampanju.

„Šta je bilo sa Jajincima? Gde su svi ti ljudi koji su bili interesantni za BIA? Nekada mi se čini da oni prave totalne idiote od nas. Kampanja će da bude malo rata, malo mira“, kaže Pešić.

Mi živimo u neprekidnoj medijskoj montaži, dodaje Pešić.

Govoreći o kandidatima opozicije, smatra da Saša Janković i Vuk Jeremić imaju najviše šanse.

„I Saša Janković i Vuk Jeremić su nezavisni kandidati. Pojavio se taj fenomen antipolitike. Oni su se opredelili da budu samostalni kandidati“, kaže Pešić.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here