Home Izbori Šutanovac za podršku Jankoviću

Šutanovac za podršku Jankoviću

67
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: B92

Beograd — Odluci o podršci DS predsedničkoj kandidaturi Saše Jankoviću usprotivio se član GO iz Novog Sada Borislav Novaković.

Novaković kaže da Janković nema šanse da uđe u drugi krug.

Posle uvodnog dela sednice GO DS, na kojoj je predsednik DS Dragan Šutanovac predložio da se podrži odluka Predsedništva o podršci kandidaturi Jankovića, Novaković je novinarima rekao da je Janković ozbiljan, temeljan, kompetentan i dobar kandidat koga će podržati izrazito proevropsko i građansko biračko telo, te da zato nema šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora.

Ako Janković, kako je procenio, kojim slučajem i uđe u drugi krug, što ne pokazuje nijedno istraživanje, nema kapacitet da osvoji mnogo više glasova u odnosu na prvi krug.

Prema rečima Novakovića, nasuprot tome, Vuk Jeremić ima realnu šansu da uđe u drugi krug, „a ako uđe u drugi krug, svojim političkim profilom ima kapacitet da privuče mnoge glasove i da ugrozi, a možda i pobedi, kandidata SNS“.

Kako je naveo, nije mu poznato koliko ljudi u DS misle kao i on, ali veruje da mnogi članovi i simpatizeri misle isto ili slično.

Odluka Predsedništva o podršci Jankoviću, kaže, postaće obavezujuća za sve od trenutka kada GO DS donese takvu odluku.

„Naravno, biće obavezujuća i za mene“, rekao je Novaković koji kaže da je član DS 26 godina i da će ukoliko ostane u manjini poštovati stav većine u stranci.

Upitan iza koje politike će stati DS i kakva je politička platforma Saše Jankovića, Novaković je naveo da mu to u ovom trenutku nije poznato, te da se Janković još nije zvanično kandidovao i izašao sa izbornim programom.

„Pretpostavljam da će to učiniti danas pred članovima GO DS“, dodaje.

U DS je, međutim, Tanjugu rečeno da uopšte nije predviđeno da Janković dođe na sednicu GO DS.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here