Home Izbori Novosti: Tadić i Radulović pred teškim odlukama

Novosti: Tadić i Radulović pred teškim odlukama

68
0
Ilustracija izbori - Srbija izbori
Foto: B92/ Thinkstock

DS ne odustaje od pregovora sa SDS i Dosta je bilo oko podrške Saši Jankoviću na predsedničkim izborima, pišu “Večernje novosti”.

Kako navodi beogradski list, male su šanse da se takav dogovor postigne.

“Iako Tadić ima žestok otpor u SDS da stane iza Vuka Jeremića, on razmišlja da ipak donese takvu odluku, kako bi spasao poslanički klub. Naime, jedan od njegovih pet poslanika – Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije, sa kojim je SDS u koaliciji – otvoreno je podržao Jeremića i praktično se uključio u njegovu kampanju. S druge strane, Tadić bi u tom slučaju mogao da se suoči sa pobunom u sopstvenoj stranci, jer su Marko Đurišić, Nenad Konstantinović, Jovan Ratković i predsednik beogradskog SDS Aleksandar Ivanović protiv podrške Jeremiću”, pišu “Novosti”.

I Radulović je u dilemi Janković-Jeremić „pritisnut“ brojkama, koje pokazuju da je više od 70 odsto članstva i simpatizera „Dosta je bilo“ za bivšeg šefa diplomatije.

“Prema našim informacijama, nije isključeno da DJB, u slučaju da ne budu raspisani vanredni parlamentarni izbori u trku uđe sa svojim, trećim kandidatom demokratske opozicije – Miroslavom Milenović, bivšom članicom Saveta za borbu protiv korupcije”, zaključuju “Novosti”.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here