Home Izbori Moguć novi Pokret Nova Srbija

Moguć novi Pokret Nova Srbija

79
0
Nova Srbija - Srbija izbori
Foto: Danas

Lider Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je juče da je potpredsednik i poslanik NS Dragan Jovanović isključen iz te stranke, jer se, kako je naveo, ponašao suprotno odlukama Predsedništva i Izvršnog odbora.

Ilić tvrdi da je Jovanović „bio na zadatku da NS nestane sa političke scene i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku“. Jovanović za Danas, međutim, kaže da ga o isključenju iz stranke niko nije obavestio, ali da bez obzira na to nije iznenađen takvim potezom Ilića.

„Nije mi jasno kako je moguće da budem isključen s obzirom na to da sam ja jedan od potpredsednika Nove Srbije. Procedura u stranci je jasna, predsednika i potpredsednika stranke bira skupština koja ih takođe i razrešava dužnosti. Nisam obavešten da je skupština stranke održana ovih dana, jedino ako nije u pitanju neka fantomska – telefonska sednica“, kaže Jovanović i dodaje „Velimiru Iliću pre svega želi dobro zdravlje, jer mu je to trenutno najpotrebnije“.

Obzirom na odluku sada već bivše stranke o isključenju iz NS, Jovanović kaže da će u parlamentu Srbije nastupati kao nezavisni poslanik. Na pitanje da li će opštinski odbor Nove Srbije u Topoli ostati u stranci, ili će krenuti za njim, Jovanović ističe da je odlučeno da celokupni odbor NS, zajedno sa 23 odbornika u opštinskoj skupštini izađe iz Nove Srbije. NJihovim stopama, saznajemo, krenuće i opštinski odbor NS iz Rače. Nezvanično saznajemo i da Jovanović planira da u narednom periodu formira nezavisni Pokret Nova Srbija .

Isključenjem Jovanovića i odlaskom Dubravke Filipovske i Mladena Grujića, poslanički klub Velimira Ilića u Skupštini Srbije sveo se na svega dva poslanika. Međutim, Ilić tvrdi za Danas da će već sledeće nedelje formirati novi poslanički klub koji će biti popunjen nezavisnim poslanicima.

Lider NS na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Čačku pokazao je i novu fotografiju na kojoj se vidi ministar zdravlja Zlatibor Lončar na bazenu u Šilerovoj ulici, u zimskoj odeći, zajedno sa još trojicom muškaraca. Prethodno Ilić je u nedelju pokazao fotografiju Lončara kako grli pokojnog vođu zemunskog kriminalnog klana Dušana Spasojevića.

„Premijer kaže da ja lažem i da je Lončar operisao tatu Dušana Spasojevića pa ga ovaj odveo na piće. Lončar nije mogao da operiše, jer je tada bio na specijalizaciji. Lekari iz Kliničkog centra su mi poslali dopis da nije moguće da neko ko je na specijalizaciji uđe u operacionu salu. Ima još fotografija“, rekao je Ilić, poručujući dojučerašnjim koalicionim partnerima da „ih je ovo baš ubolo u srce“.

On je juče zbog spornih fotografija zatražio i smenu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, ali i smenu ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, zbog brojnih „nameštenih tendera“.

Ilić je ponovo upitao premijera Aleksandra Vučića odakle njegov brat Andrej na odborima Nove Srbije i zbog čega prisiljava ljude da potpišu lojalnost Vučiću, ističući da je to radio i da to radi i danas. Ocenio je i da se i ministar policije Nebojša Stefanović ne bavi svojim poslom – korupcijom i kriminalom, „već da pokušava da zabaškari neke stvari“.

Podsetimo, Ilić je izazvao potes u vladajućoj koaliciji na čelu sa SNS i u sopstvenoj partiji, nastupima u medijima, u kojima je optužio lidera naprednjaka i premijera Vučića za neispunjeno koaliciono obećanje – da bude postavljen na mesto direktora preduzeća Koridori Srbije. Naveo je da je odlučio da progovori zato što je došlo do neverovatnog kvara na njegovom privatnom automobilu i to dok je vozio sina. Izneo je i sumnje u rad MUP u vezi sa istragom tog slučaja.

„Tačno je da mi je automobil uzet ispred hale Spens u Novom Sadu. Postoje svedoci da nije bio parkiran na mestu za invalide. Tačno je i da su mi vratili automobil i da mi nisu naplatili kaznu“, rekao je juče Ilić.

Odbori NS iz Južnog Banata prešli u SNS

Nakon Mionice, svi opštinski i gradski odbori Nove Srbije u Južnom Banatu prešli su u Srpsku naprednu stranku. Predsednik južnobanatskog okružnog odbora NS, član Izvršnog odbora, i predsednik GO Pančevo, Miodrag Radojković, izjavio je juče da funkcionere i članstvo ne interesuje interesna i prevarantska politika Velimira Ilića, već da žele da rade u interesu građana Srbije, i da zbog toga postaju članovi SNS.

– Ne može stranka da robuje sitnosopstveničkim interesima Velimira Ilića, i da bude talac namirivanja njegovih ličnih potreba. Nastavljamo svoj rad u okviru SNS i dajemo punu podršku premijeru Aleksandru Vučiću u sprovođenju politike stvaranja jake, moderne, ekonomski snažne države rekao je Radojković na konferenciji za medije u prostorijama GO SNS u Pančevu.

Izvor: www.danas.rs

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here