Home Izbori Draža Petrović: Svi se pravdaju premijeru umesto građanima

Draža Petrović: Svi se pravdaju premijeru umesto građanima

74
0
Draža Petrović - Srbija izbori
Foto: N1

Glavni urednik Danasa Dragoljub Draža Petrović izjavio je, navodeći primere ministra zdravlja Zlatibora Lončara i direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Milorada Grčića, da je postao manir da se državni funkcioneri pravdaju premijeru Aleksandru Vučiću, a ne građanima.

„Lončar je trebalo da izađe i objasni fotografiju s Dušanom Spasojevićem, a on ode da se pravda Vučiću. Kao i direktor EPS-a koji se za greške u računima izvinjava premijeru umesto građanima“, izjavio je Petrović gostujući u Novom danu.

Komentarišući izjavu premijera Vučića koji je, odgovarajući na pitanje novinara N1 o Lončaru, doveo N1 u vezu sa „izvršiocima najtežih krivičnih dela“, Petrović je rekao da je sama izjava „bila konfuzna“.

„To je dokaz da ne možete da pitate premijera najnormalniju stvar. Umesto da je odmah odgovorio ono što je na kraju rekao, on prvo kreće u kontraofanzivu“, kaže Petrović.

Na pitanje šta treba da se desi da neko bude smenjen, Petrović kaže da za te kriterijume treba pitati premijera.

„Pošto je on vrhovni smenjivač, vrhovni zapovednik svega u ovoj zemlji, mislim da odlučuje i o smenama u opštinama. Sašu Jankovića optužuju za nesrećni slučaj koji se desio pre 20 godina u njegovom stanu i koji je pravno okončan, proganjaju ga i optužuju za saučesništvo, a istovremeno imate slučaj ministra zagrljenog s vođom mafijaškog klana“, kaže Petrović.

Velimir Ilić „nenavođeni projektil“
Prema njegovom mišljenju, slučaj Velimira Ilića je dokaz da neke stvari mogu da se saznaju tek kad dođe do nekog privatnog motiva.

„On je sedeo u koaliciji i pričao o Vučiću sve najbolje skoro pet godina i onda kad ne dobije funkciju koju su mu obećali onda maše slikama“, kaže Petrović.

Koliki je moral sprskih političara, dodaje Petrović, pokazuje to što „prljav veš saznajemo tek kad se posvađaju“.

„Mislim da Ilić to nije adio planski, u nekom trenutku mu je puklo to što neće biti direktor. Njegova karijera je, metaforički rečeno, kao nenavođeni projektil – desi se da pukne sam od sebe“, kaže on.

„Izbori neće biti rušenje Vučića, već stvaranje jače opozicije“
Petrović kaže da, prema istraživanjima, Vuk Jeremić trenutno ima bolji rejting od Saše Jankovića, ali to ne znači da je bolji kandidat.

„Jeremićeva kampanja je gomila fraza. Priča, recimo, ako budemo ćutali biće nam još gore, a pet godina je on ćutao, nema nijedne kritike SNS ili Vučića“, kaže on.

Prema njegovom mišljenju, predsednički izbori neće biti rušanje Vučića već za stvaranje jače opozicije.

„Koja će se svrstati iza ova dva kandidata. Građanska će biti iza Jankovića, koji će ako ne pobedi verovatno stvoriti političku organizaciju. Jeremić će napraviti drugi opozicioni blok. A to ne odgovara ni naprednjacima i zato postoji briga i već sad vode negativnu kampanju“, smatra Petrović.

„Možda se ispostavi jednog dana da me je plaćala CIA“
Govoreći o tribinama širom Srbije na kojima poslednjih nedelja učestvuje, Petrović smatra da ljudi dolaze u velikom broju na takve tribine „jer na nacionalnim frekvencijama ne možete da gledate kritike i debate“.

„Na tribine dolaze i provokatori. Na jednu tribinu je tako došla lokalna televizija s pitanjem: A ko vas plaća to što pričate? Odgovorio sam, pošto sam kolumnista N1, a priča se da vi imate neke veze s CIA, pa se možda ispostavi jednog dana da me je plaćala i CIA“, objašnjava Petrović.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here