Home Izbori Nadežda Gaće: Vučić ne veruje Nikoliću

Nadežda Gaće: Vučić ne veruje Nikoliću

69
0
Nadežda Gaće - Srbija izbori
Foto: N1

Glavna i odgovorna urednica Novog magazina Nadežda Gaće kaže da su predsednički izbori „vruć krompir“ za Vučića. Kaže da postoje „šumovi“ i tenzije kad su u pitanju odnosi između premijera i predsednika, i da Vučić Nikoliću ne veruje.

Komenatarišući naslove u dnevnim novinama, Nadežda Gaće se osvrnula na tekst u listu Danas pod nazivom „Stefanović, Tabaković ili Selaković na čelu SNS“.

Očigledno da Vučić ima vruć krompir, i želi da njihov kandidat pobedi, a nije siguran da će to lako ići sa Tomislavom Nikolićem, navodi. Kako kaže, činjenica je i da je pobeda izvesna ukoliko se on kandiduje.

„Mislim da je ovo vezano za jednu osobinu gospodina Vučića da mora nekome 100 posto veruje“, kaže.

Na pitanje da li misli da lider SNS ne veruje Tomislavu Nikoliću kaže: „Mislim da ne veruje Nikoliću, mislim da neću reći nešto što do sada niko nije izgovorio ili napisao… Prosto tu postoje unutarstrtanačke tenzije“.

Odnosi Nikolića prema Rusiji su jasniji i čistiji, odaniji nego na ovoj drugoj strani koja je proevropska, dodaje. Smatra da je to više lično pitanje, nego što je to pitanje dogovora unutar SNS. „Mislim da svako od nas ima veću sklonost prema jednom i drugom“.

Na pitanje da li će Nikolić otići u političku penziju, ukoliko ne bude kandidat, kaže da će to biti veliki politički potres. Niti gospodin Nikolić ima karakter koji će tako lako pristati da bude do te mere gubitnik, ocenjuje ona.

„Mislim da SNS sebi neće moći da dopusti tu vrstu podele, oni jesu najmoćnija stranka po političkom telu, ali nisu stasali u pravu političku stranku, koja može sebi dozvoliti to cepanje“, kaže.

Na izjavu Stanislave Pak, savetnice predsednika Srbije, da mediji prave atmosferu da postoje šumovi na relaciji Nikolić – Vučić, kaže da je najlakše novinare okriviti i da oni samo preslikavaju ono što je na političkom stolu ne samo stranaka već i lidera.

Kaže da misli da je dobro što je zaštitnik građana Saša Janković najavio kandidaturu i dodaje da on na to ima pravo. Navodi i da joj je žao što opozicija nije smogla snage da ima zajedničkog kandidata, i da bi u tom slučaju izbori bili neizvesniji.

Upitana da li je Saša Janković trebalo da podnese ostavku na funkciju zaštitnika građana kada se odlučio za taj potez, Gaće kaže da se govori i o kandidaturama Nikolića, i Vučića, pa da nijedan od njih nije podneo ostavku.

Ne znam zašto bi se od njega tražilo mnogo više nego o drugog, kaže Gaće, dodajući da je Janković časno radio svoj posao. Takođe, dodaje da Janković može i 15. februara da odluči da ne uđe u trku. Ipak, kaže da ne misli da će se to dogoditi, jer Janković, prema njenom mišljenju, ima realne šanse da dobije 250 – 350.000 glasova, što je „dobro bogatstvo za dalji politički rad“.

Kako je istakla, Saša Janković i poverenik Rodoljub Šabić i poverenica Brankica Janković su napravili od nezavisnih institucija napravili ono što one i moraju da budu.

Pregovori zaglavili, ali ima tu i kampanje
Komentarišući pregovore, Nadežda Gaće podseća da su oni i krenuli u dogovoru sa Nikolićem i bivšom predsednicom Kosova Atifetom Jahjagom, a da je ovo prvi put posle toga da je predsednik Srbije otišao na razgovor. Više je spekulacija oko toga zašto je razgovor podignut na viši nivo, navodi urednica Novog magazina i dodaje da je jedna od njih da su se pregovori „zaglavili“, ali i da je u pitanju unutarpolitička situacija u Srbiji. Mislim da ima i toga da je zbog predsedničke kampanje, kaže.

Gaće kaže da je mišljenja da pregovori i ne mogu da idu brže, i podseća na to koliko traju oni između Grka i Turaka. Ipak, smatra da obe strane ne smeju da čekaju samo na onu drugu.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here