Home Izbori Janković u trci od Sretenja

Janković u trci od Sretenja

78
0
Ombudsman - Srbija izbori
Foto: N1/ Printscreen

Ombudsman početkom februara podnosi ostavku, start kampanje dve nedelje kasnije

OMBUDSMAN Saša Janković podneće ostavku najverovatnije prvog dana februara, a u kampanju za predsednika Srbije zvanično će krenuti dve nedelje kasnije, oko Sretenja, iz Beograda. U isto vreme i lider „Dosta je bilo“ Saša Radulović trebalo bi da saopšti ko će biti njihov adut, a prema našim saznanjima, oni su već prelomili da stanu uz Vuka Jeremića.

U DJB potvrđuju da su odluku o kandidatu doneli, ali ponavljaju da ne žele da otkrivaju ko će to biti, dok naprednjaci i Aleksandar Vučić ne saopšte ko će ući u trku za Andrićev venac ispred vodeće stranke i da li će biti raspisani i vanredni parlamentarni izbori.

U međuvremenu, DjB bi trebalo da završi proces prikupljanja potpisa za registraciju političke partije, da do kraja januara organizuje „malu“ skupštinu osnivača stranke, a tokom februara i veliku, osnivačku skupštinu.

Demokrate su, s druge strane, sa Jankovićem i njegovim saradnicima dogovorili okvirne datume kada će da podnese ostavku i krene na turneju po Srbiji. DS će 28. januara, u Sava centru održati sednicu GO, na kojoj bi trebalo da bude i ozvaničen predlog Predsedništva stranke da podrže Jankovića. Tog dana demokrate će zvanično započeti kampanju.

Izvor: www.novosti.rass

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here