Home Izbori Šešelj: Vučić bi mi umanjio šanse da postanem predsednik

Šešelj: Vučić bi mi umanjio šanse da postanem predsednik

77
0
Vojislav Šešelj - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug,arhiva

Lider SRS Vojislav Šešelj ocenio je da bi mu kandidatura premijera Aleksandra Vučića za predsednika Srbije umanjila šanse za pobedu na predsedničkim izborima.

Šešelj je dodao da je „sve manje verovatno“ da će Srpska napredna stranka (SNS) kao predložiti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

„Sve zavisi od Vučića i njegove procene šta mu odgovara. Verujem da misli da bi to doprinelo njegovoj snazi. Još se ne zna ko je kandidat njegove stranke, a sve je manje verovatno da će to biti Nikolić. Vučić nema na raspolaganju nekog naročito snažnog kandidata, osim sebe samog, ali je i to rizično, jer je teško onda kontrolisati vladu“, kazao je Šešelj u intervjuu podgoričkom radiju „Antena M“.

Prema njegovim rečima, ako se Vučić kandiduje, mnogo su mu manje šanse da on (Šešelj) pobedi na tim izborima.

„Ako se on ne kandiduje, imam najveće šanse“, rekao je Šešelj, koji ne isključuje mogućnost da predsednički i parlamentarni izbori budu održani istovremeno.

Govoreći o vozu koji su srpske vlasti poslale ka Kosovu, Šešelj je kazao da misli da je tu „dramu inscenirao predsednik Srbije Tomislav Nikolić“.

„Nikolić je to uradio da bi se junačio, da bi izazvao incident, i da bi povratio patriotsko biračko telo, jer je zapravo izgubio svaku šansu da pobedi na izborima. Čak i šansu da bude kandidat zbog svojih brojnih kriminalnih afera. Tomislav Nikolić sad ođednom hoće da ratuje, sam provocira. Šta bi bilo da je voz ušao na Kosovo, došlo bi do incidenta, krvoprolića. To mu je bio cilj“, rekao je Šešelj.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here