Home Izbori Obradović: Ako ne kandiduju Nikolića značiće da je bio loš

Obradović: Ako ne kandiduju Nikolića značiće da je bio loš

87
0
Boško Obradović - Srbija izbori
Foto: N1

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da su Dveri u skupštinskim nastupima pokazale da su prava opozicija vlasti i koliko ima potrebe da imaju svog kandidata na predsedničkim izborima.

On kaže da je već pet meseci u kampanji za predsednika Srbije i da se ni u jednom trenutku nije razmatrala podrška nekom drugom kandidatu za predsednika Srbije.

„Nema slične politike koju Dveri zastupaju i bila bi šteta da politika koja pobeđuje širom sveta nema svog kandidata“, rekao je on.

Kaže da je ključno da se vidi ko će biti kandidat Srpske napredne stranke (SNS) i da, kako navodi, konačno izađu na jedan televizijski duel.

„Da građani čuju da su oni pet godina na vlasti, da su prekršili predizborna obećanja, da nema istinske borbe protiv kriminala i korupcije…To da još uvek nemaju kandidata govori o neozbiljnosti naprednjaka“, smatra Obradović.

Prema njegovom mišljenju, ako se ne kandiduje Tomislav Nikolić to bi značilo da je bio loš predsednik.

„Zašto SNS ne bi kandidovala nekog ko je dobro radio svoj posao? A tek je tragikomično da se kandiduje Aleksandar Vučić jer je tek pre nekoliko meseci postao predsednik Vlade, a pri tome je javno govorio da se nikada neće biti predsednik“, podseća Obradović.

Lider Dveri smatra da Vojislav Šešelj „nije opozicioni kandidat, već Vučićev“.

„Šešelj nikada ozbiljno nije kritikovao Aleksandra Vučića i on služi za odvlačenje patriotskih glasova i zbunjivanje javnog mnenja“, smatra on.

Govoreći o kandidaturama Vuka Jeremića i Saše Jankovića, Obradović kaže da oni jesu opozicioni kandidati, ali da su im politike različite u odnosu na Dveri.

„Obojica se zalažu za nastavak evropskih integracija, koja je onda razlika između njih i Vučića i Nikolića? To je ista politika“, smatra Obradović i dodaje da Srbiji treba „svež, nov, autentičan kandidat, domaći proizvod“ i da je on taj kandidat.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here