Home Izbori Ilić raskida koaliciju, Filipovski podnela ostavku

Ilić raskida koaliciju, Filipovski podnela ostavku

82
0
velimir-ilic-srbijaizbori
Foto: Darko Ćirkov

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić najavio je danas raskid koalicije sa Srpskom naprednom strankom, uz objašnjenje da „nema šta da traži sa ekipom lažova i prevaranata“.

Bio sam korektan i ćutao sam, ali neću dozvoliti da me neko ponižava, rekao je Ilić za Blic.

On je objasnio da se još pre sedam meseci dogovorio sa premijerom Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem da ga postavi na mesto direktora Koridora Srbije, ali se to, međutim, nije dogodilo.

Već sedam meseci mi govori da će me za sedam dana imenovati za direktora Koridora i nikako. A tamo cveta kriminal i korupcija. Eno, bivši direktor pegla račune i malverzacije. Tu je kriminal do kosti. Sve lepo piše u izveštaju radne grupe koju je sastavila ministar Zorana Mihajlović, tvrdi Ilić.

On je dodao da je „već 100 puta“ pričao sa Vučićem na tu temu i da sa njima više nema šta da razgovara.

Znam zbog čega se sve ovo dešava. Za nekoliko dana sve ću obelodaniti, pa neka narod sudi. To je nešto veliko. Mom strpljenju je došao kraj, poručio je Ilič.

Poslanica Nove Srbije u republičkom parlametu Dubravka Filipovski saopštila je danas da je podnela neopozivu ostavku na članstvo u toj stranci i sve stranačke funkcije.

Ona je u kratkom saopštenju navela da u Novoj Srbiji, čiji je bila dugogodišnji član i funkcioner, ne vidi mogućnost borbe za nastavak političkih ciljeva za koje se borila prethodnih godina.

Dubravka Filipovski je poslanica i zamenica predsednika poslaničke grupe. Ona za N1 nije želela da daje dodatna objašnjenja uputivši nas na saopštenje koje je poslala agencijama.

Nakon toga, lider Nove Srbije Velimir Ilić ocenio je, u izjavi za Kurir, da je Filipovski podnela ostavku na stranačke funkcije zato što je izneo u javnost da pojedinci iz SNS vrše pritisak na njihove ljude da ih napuste i pređu u redove naprednjaka.

On navodi da je dobro što je Filipovski dala ostavku na staranačke funkcije.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here