Home Izbori Šutanovac: Smatram da će Vučić biti kandidat SNS

Šutanovac: Smatram da će Vučić biti kandidat SNS

68
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Predsednik DS Dragan Šutanovac izjavio je da smatra da će se lider SNS Aleksandar Vučić kandidovati za predsednika Srbije.

On ocenjuje i da aktuelnog premijera Srbije u drugom krugu može pobediti Saša Janković.

Šutanovac je za N1 rekao da misli da će Aleksandar Vučić biti kandidat SNS na predsedničkim izborima, jer ima veću podršku od Tomislava Nikolića.

„Ako se to desi, biće teško u drugom krugu, ali mislim da Saša Janković može da ga pobedi, jer niko nije verovao da će Boris Tadić da pobedi 2004. godine“, rekao je Šutanovac.

On je dodao da će Janković, čiju je kandidaturu podržao DS, podneti ostavku kada budu raspisani izbori, ali da bi po njegovoj oceni trebalo da to učini čak i ranije.

„Ne mislim da (Janković) zloupotrebljava funkciju, ali mislim da treba da krene u kampanju što pre, nema potrebe da se dokazuje na poziciji. Davao je izjave kao građanin i kao zaštitnik građana, ali sada bih voleo da se uključi u politički život što pre“, rekao je Šutanovac.

Prema njegovim rečima DS nije kalkulisao u dogovoru sa drugim strankama opozicije, a zalagao se i da opozicija ima jednog kandidata na predsedničkim izborima.“Janković ima velike šanse i očekujem da pobedi na izborima. Dilema je bila ko može da pobedi, Janković je mnogo bolji kandidat, dok Jeremića nije bilo tu pet godina, pokazao je da brine i o društvu i o građanima“, rekao je on.

Šutanovac je naveo i da nije pokušao da odvrati Jeremića od kandidature, već da je uvek javno govorio da je za demokratsku Srbiju i za razvoj zemlje najbolje da opozocija ima jednog kandidata.

Na pitanje da li očekuje da Boris Tadić i Saša Radulović podrže Jankovića kao predsedničkog kandidata, Šutanovac je odgovorio da ne može da pročita budućnost, ali da oni vrednosno pripadaju Jankoviću.

„Uveren sam da će to da se završi dobro. Čekam da krenemo u kampanju, posle pet godina nakaradnog vođenja države vreme je da dobijemo predsednika“, rekao je Šutanovac.

Povodom toga što je Vuka Jeremića podržao predsednik odborničke grupe DS-a u Skupštni Vojvodine Borislav Novaković, Šutanovac je rekao da je Glavni odbor stranke ovlastio Predsedništvo da donese odluku o podršci na predsedničkim izborima i da sada očekuje da će Janković dobiti podršku Glavnog odbora stranke.

„Vodila se debata na GO i Novaković je bio jedini glas koji nije imao mišljenje koje imaju ostali članovi stranke, na GO ćemo videti koliko je to ljudi. Novaković je čovek s velikim iskustvom, ja nikada nisam nastupao u javnosti na način na koji on radi. Ne očekujem da GO preinači odluku, rukovodstvo ima podršku. Nemam informaciju da se nešto dešava u stranci, to će biti doneto na GO velikom većinom, mi dajemo pravo svakom članu da izrazi svoje mišljenje“, zaključio je Šutanovac.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here