Home Izbori Novosti: Mihajlovićeva traži da Vučić bude kandidat

Novosti: Mihajlovićeva traži da Vučić bude kandidat

72
0
Zorana Mihajlović - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Funkcionerka SNS Zorana Mihajlović insistira da kandidat SNS na izborima za predsednika Srbije bude Aleksandar Vučić, saznaju “Večernje novosti“.

Kako se navodi, to je informacija sa dvočasovne sednice Predsedništva SNS koje je bilo zatvoreno za javnost i na kojoj su istupi nekih od najviših zvaničnika jasno ukazivali na to da se kandidaturom aktuelnog premijera trijumf ne bi dovodio u pitanje.

Kako “Novosti” saznaju, jedna od najdirektnijih kada je reč o trci za Andrićev venac, bila je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović.

“Ona je otvoreno poručila saborcima da su predstojeći izbori za šefa države ključni i za Srbiju i za stranku, da se ne treba kockati i da bi bio veliki rizik da adut SNS bude Nikolić. Pogotovo što okolnosti u Srbiji i svetu nisu iste kao 2012, kada je on ušao u zgradu Predsedništva“, piše beogradski list.

Ona nije imala dilemu da bi aktuelni šef SNS ubedljivo porazio opoziciju.

“Vučić je, kako prenose naši izvori, uglavnom slušao izlaganja svojih kolega, ali je naglasio da njemu lično nije cilj da bude kandidat, već da sve snage treba upregnuti da se pobedi. Za razliku od Mihajlovićeve, ostali članovi Predsedništva uglavnom su uopšteno izlagali. Nije bilo razrađivanja rezervnih opcija, niti se pričalo o parlamentarnim izborima. Ali svi su se složili da je potrebno probuditi stranačku bazu za izbornu utakmicu koja sledi. U tom smislu, naloženo je da se pojača rad na terenu i da operativci koji vode kampanju već spremaju stranačku mašineriju“, dodaju “Večernje novosti“.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here