Home Izbori Vučić podigao ulog za predsedničke izbore, Dačić optimista

Vučić podigao ulog za predsedničke izbore, Dačić optimista

79
0
Aleksandar Vučić - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Dok se čeka vest ko će biti kandidat SNS-a na predsedničkim izborima, Aleksandar Vućič nedvosmisleno tvrdi da bi poraz SNS-a značio njegov odlazak iz Vlade. Socijalisti, ipak, poručuju da je kombinacija SPS-SNS dobitna za pobedu već u prvom krugu, a u opoziciji i dalje bez potvrde hoće li svi podržati Sašu Jankovića, kao što je to učinio DS.

„Imam posla, ne razmišljam o izborima“, poručuje srpskoj javnosti iz Indije predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, ali ujedno na tu temu izražava jasan stav da bi poraz SNS-a na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije premijera.

„I nema nikakve sumnje da taj poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka, ali svakako znači moj odlazak, evo dobili ste i vest”, rekao je Vučić.

Da li i na liniji vladajuće koalicije ima turbulenicija kada je reč o kandidatima? Prvi čovek SPS-a za B92 tvrdi ne, odnosi te stranke i SNS-a nikada nisu bili bolji. Ne krije, međutim, mišljenje da bi bio bolji kandidat za predsednika od Tomislava Nikolića.

„Ja sam predsednik stranke koja se još nije dogovorila o tome hoće li imati zajedničkog kandidata. Kad se Vučić vrati iz Indije, sešće, razgovaraće naši partijski organi. Mi smo zajedno, prema tome taj naš odnos Vučić-Dačić, SNS-SPS i naši koalicioni partneri garantuju pobedu Vučića u prvom krugu. Najvažniji su odnosi Vučić-Dačić, a Vučić+Dačić=pobeda u prvom krugu. Bio sam dovoljno jasan”, poručio je lider socijalista.

Ko će na crtu kandidatu ili kandidatima vlasti ispred opozicije? Ni dan nakon što je Demokratska stranka podržala kandidaturu Saše Jankovića, nije jasno hoće li to učiniti i ostatak opozicije. Ipak, podrška demokrata daje ozbiljnije šanse za izborni uspeh Jankovića, smatra sociolog Vladimir Goati.

„To je stranka sa ozbiljnom infrastrukturom koju Janković ne bi mogao samostalno da obezbedi. Upravo ta infrastruktura i podrška daju mu ozbiljnije šanse”, smatra Goati.

A kao novo lice u politici Janković je izložen neosnovanim kritikama i napadima, dodaje Goati i zaključuje da konačan epilog zagonetke „predsednički izbori“ zavisi isključivo od toga ko će predstavljati SNS.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here