Home Izbori Vučić: Poraz na predsedničkim značio bi moj odlazak

Vučić: Poraz na predsedničkim značio bi moj odlazak

74
0
Aleksandar Vuccich KZSS 101
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi poraz kandidata SNS na predsedničkim izborima značio njegov odlazak sa funkcije šefa Vlade.

„Nema nikakve sumnje da poraz na predsedničkim izborima ne mora da znači odlazak svih ministara ili promenu strukture političkih stranaka u vladi, ali svakako znači moj odlazak“, zaključio je Vučić za TV Prva.

Premijer Srbije, koji se nalazi u višednevnoj poseti Indiji, rekao je da će „neki“ pokušati da iskoriste predsedničke izbore ne da bi na njima pobedili, već da bi srušili Vladu Srbije i njene „dobre“ rezultate i zemlju vratili u „kolotečinu prošlosti“ – „vreme hiperinflacije i ogromnog deficita“.

Upitan da li će u subotu Predsedništvo SNS-a razgovarati o kandidatu za predsednika Srbije, Vučić je rekao da će se razgovarati oko „mnogo drugih stvari“ i oko većeg angažovanja naprednjaka.

„Razgovaraću s ljudima u Predsedništvu i oko mnogih drugih stvari i oko njihovog većeg angažmana, jer u redu je da sam ja zapustio stranačke obaveze i da se ne bavim strankom, ali nije u redu da su svi drugi to zapustili i zaboravili i prepustili svima drugima veliku inicijativu“, rekao je Vučić za Prvu.

Premijer Srbije je kazao da posao predsednika Vlade obavlja s velikom ljubavlju i posvećenošću.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije izjavio da su predsednički izbori pitanje opredeljivanja Srbije kojim će putem ići u budućnosti.

Kako je tada naveo, ukoliko pobede “oni koji su već pobedili – Janković, Jeremić, Šešelj – to će imati značajne posledice za budućnost“.

„To znači da ljudi žele promenu politike i da smatraju da ovo što mi radimo nije dobro. Ne mislim da je to tako, mislim da bi tako nešto bilo pogubno, ali u volju naroda nikada ne bih ulazio“, rekao je Vučić.

Osim toga, on je tada istakao da bi kohabitacija značila da bi predsednik “svakoga dana nešto zvocao, imao sva prava i nikakve obaveze“.

„Vlada dok radi, taj neko bi sedeo, a Nikolić to nikada nije radio, i svakoga dana bi nešto zvocao. Imao bi sva prava, nikakve obaveze. Pitam vas, a šta su uradili ti što kritikuju? Treba nam neko ko će da radi sa vladom, u mrcvarenju zemlje ne želim da učestvujem“, naveo je Vučić.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here