Home Izbori Knežević: Šanse opozicije na izborima? Nemoguća misija

Knežević: Šanse opozicije na izborima? Nemoguća misija

95
0
Goran Knežević - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Ministar privrede i član predsedništva SNS Goran Knežević u intervjuu za “Novosti” izjavio je da opozicija nema šanse na presdsedničkim izborima.

Na pitanje može li eventualni zajednički kandidat opozicije da oslabi šanse adutu naprednjaka Knežević je kratko odgovorio: “Nemoguća misija. Ni pojedinačno ni udruženo nemaju šanse”.

Osim toga, Knežević ističe da naprednjaci na svim nivoima uvek podržavaju sve svoje kandidate.

“Naše članstvo, a i građani prepoznaju taj kvalitet i o tome nedvosmisleno govore i rezultati izbora od nivoa mesnih zajednica, preko gradova i opština, pokrajine pa do republike. Ne zaboravite da većinski sistem upravo donosi prednost pojedincu koji iza sebe okupi najveći broj političkih činilaca, ali i više miliona građana”, navodi on.

Kako kaže, “ponašanje pojedinih političkih grupacija koje ne nude nikakve programe niti konstruktivnu kritiku, već direktne skupštinske prenose koriste za ličnu promociju i svojim delovanjem narušavaju ugled institucije, kao i samog zakonodavnog procesa” vidi kao jedini motiv da uz predsedničke budu održani i parlamentarni izbori.

Knežević navodi da je bitno da se “u koaliciji okupljamo oko istih ideja i vrednosti, da imamo zajedničke strateške ciljeve, ali i da harmonizujemo međusobne odnose, a to jeste slučaj oko ideje SNS”.

“Politička stabilnost i u regionu i na globalnom planu donosi ekonomski prosperitet i mogućnost za razvoj države”, kaže ministar za “Novosti”.

Na pitanje da li je on među onima u SNS koji se zalažu za to da stranka preispita savez sa socijalistima i da ga raskine, Knežević kaže.

“Sva ključna strateška pitanja razmatraju se na stranačkim organima, a na svim nivoima vlasti i u vladi za sada ta koalicija dobro funkcioniše i ostvaruje zacrtane rezultate”.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here