Home Izbori Šutanovac: Jedan kandidat je vrhunski interes građana

Šutanovac: Jedan kandidat je vrhunski interes građana

91
0
dragan sutanovac 009_2
Foto: Darko Ćirkov

Beograd — Demokratska stranka se zalaže za jednog, zajedničkog, proevropskog kandidata na predsedničkim izborima, kaže lider DS Dragan Šutanovac.

Predsednik demokrata je u Kažiprstu B92 rekao da zagovara jednog kandidata proevropske opozicije, jer tako postoje veće šanse da se izvrše „promene za koje su građani spremni“.

„Naglašavam da bi to trebalo da bude proevropski kandidat. Zagovaram to kako bismo mogli da nastupamo zajedno, kako bismo pobedili kandidata režima“, kaže on.

Šutanovac navodi da misli da je „u vrhunskom interesu građana“ da opozicija ima jednog kandidata, a da je problem i to što se ne zna ko je kandidat režima, ali ni ko će sve biti na listićima.

„Biće problematično ako se kandiduju i Vuk Jeremić i Saša Janković, mi smo očekivali da bude jedan kandidat. Mi želimo da budemo kohezioni faktor, da okupljamo, ali nažalost ne zavisi sve od nas“, rekao je Šutanovac.

Gost Kažiprsta je rekao da će podrška i dalje odluke DS zavisiti od toga „šta je u političkoj ponudi“.

„Sigurno je to da kult ličnosti, koji sada imamo, nije nešto što je dobro za građane“, rekao je Šutanovac.

Kako je naveo, on smatra da bi Demokratska stranka uvek trebalo da ima svog kandidata na svim nivoima, ali da se sada „ispred svega stavlja interes građana“.

„Predsednički izbori su prvi stepenik u promeni lošeg režima, dok su parlamentarni potrebni za suštinsku promenu. Loše je stanje u društvu, jako je važno da u aprilu pokrenemo promene, bićemo spremni za sve izbore“, rekao je Šutanovac.

Pitanje šta to demokrate mogu da ponude, a da nije „evropski put i bolji život za građane“ što kao ponudu predstavlja i vladajuća većina, Šutanovac odbacuje i kaže: „Sada država ne funkcioniše, već pet godina propada, poslanicima opozicije se u parlamentu onemogućava da govore, kažnjavaju se kad sednice nisu u toku, Srbija je na stranputci, evropska politija je samo deklarativna, a ne svodi se na uspostavljanje evropskih vrednosti“.

Kako je rekao, njegova stranka je osvojila minoran broj poslaničkih mesta i njegov cilj je da u 2017. godini bude mnogo više na terenu, tri-četiri puta nedeljno i da podigne performanse stranke.

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here