Home Izbori Šutanovac: Kandidat opozicije nema šanse bez podrške DS

Šutanovac: Kandidat opozicije nema šanse bez podrške DS

99
0
Dragan Šutanovac - Srbija izbori
Foto: N1

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovacrekao je da je ta stranka „kičma okupljanja“ i podrške pobedničkom kandidatu na predsedničkim izborima i da bez podrške DS nijedan kandidat opozicije nema velike šanse.

„Sve vreme apelujem na sve političke učesnike koji žele promene nabolje u našoj zemlji da podržimo zajedničkog kandidata. Međutim, kandidat za koga se opredelimo mora da ima kristalno jasnu politiku za novo vreme i da se precizno odredi kako prema prošlosti tako i prema budućnosti“, rekao je Šutanovac za list Alo.

Na pitanje da li će, kao i bivši predsednik DS Bojan Pajtić, i ta stranka podržati aktuelnog zaštitnika građana na predsedničkim izborima, Šutanovac je rekao da je Saša Janković odličan kandidat i da se na mestu ombudsmana pokazao kao čovek koji se beskompromisno bori za pravnu državu i interese građana.

Na pitanje da li je moguće da stranka podrži bivšeg ministra spoljnih poslova i nekadašnjeg člana DS Vuka Jeremića, Šutanovac je rekao da je njegovo isključenje iz stranke bila „katastrofalno loša odluka“, ali da u rukovodstvu stranke više nema funkcionera koji su tu odluku doneli.

„Interesantno je da upravo neki od tih funkcionera danas pružaju podršku Jeremiću“, rekao je Šutanovac.

Govoreći o mogućnosti da uz predsedničke budu raspisani i parlamentarni izbori, Šutanovac je rekao da je DS i organizaciono i politički spremna za njih.

„Pogubni rezultati, sve lošiji životni standard, česta poskupljenja, urušavanje pravne države i institucije svakodnevno ukazuju na to da je Srbiji potrebna nova Vlada, kojoj će život građana biti na pravnom mestu a pravna država aksiom. Nemam dilemu da takvu vladu može da vodi jedino premijer iz DS“, rekao je Šutanovac.

Izvor: N1

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here