Home Izbori Gojkovićeva: Spajanje izbora – ništa ni novo, ni strašno

Gojkovićeva: Spajanje izbora – ništa ni novo, ni strašno

89
0
Maja Gojković - Srbija izbori
Foto: B92/ Tanjug

Beograd — Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da evenutalno spajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora nije ništa ni novo, ni strašno.

Ona je dodala da održavanje parlamentarnih izbora zavisi od toga koliko je vladajuća većina jaka.

Podsetivši da je to bio slučaj i 2012. godine, Gojković za „Blic“ kaže:

„I ne košta ništa osim što će se štampati još jedan listić uz one za izbore za predsednika. I ne znam što ih se opozicija boji kad su toliko jaki na rečima ovde u parlamentu. Ali, da naglasim odluku o tome nismo doneli. Da li će biti parlamentarnih izbora zavisiće od toga koliko je vladajuća većina jaka.“

Vidimo da je ta većina stabilna u parlamentu i da izglasavamo zakone ubedljivom većinom, ali da li će tako ostati do marta zavisi od mnogo stvari.

Prvo, kako je rekla, SPS treba da se izjasni da li jeste ili nije jedinstvena u podršci prema Vladi.

„Tu vidim stalno neka trvenja i sporenja. Oni su svi najavili svoje predsedničke kandidate, SDP je najavio Rasima Ljajića i tako dalje. Osim toga, opozicija ovde stalno tvrdi i stalno se stvara neka slika a vlada Aleksandra Vučiha nema više podršku građana Srbije.To može da bude jedan od velikih razloga za vanredne parlamentarne izbore. Da vidimo da li imamo ili nemamo tu podršku građana“, kaže ona.

Ona je dodala da će SNS do polovine februara izaći u javnost sa predlogom svog kandidata za predsednika, a na pitanje da li je SNS-u problem da ga odabere kaže:

„Nama je situacija jasna, ali zašto bismo išli na ruku medijima koji vole senzacije. Evo, pustili smo druge da izađu sa svojim kandidaturama.“

Upitana šta misli o tim kandidaturama ona kaže da ne misli ništa.

„Imamo zaštitinika građana koji nije zaštitnik nego političar i dečka koji je rođen sa srebrnom kašikom u ustima i misli da tako može ceo život i kome je ova kandidatura rezervna funkcija“, kaže predsednica parlamenta.

Prema njenim rečima, SNS sigurno ima kvalitetnog kandidata koji će pobediti na izborima.

„Koga Aleksandar Vučić podrži sigurno pobeđuje u Srbiji. I on sam ima mogućnost da pobedi u prvom krugu izbora ako bi se kandidovao“, ističe Gojković.

Govoreći o atmosferi u parlamentu a na pitanje da li tu atmosferu kreira baš uvek opozicija ili i vladajuća koalicija, on kaže:

„Recite mi kada su SNS i poslanici koji podržavaju vladu naparavili incident? Poslanici opozicije kao da su stekli neki oreol pa moramo da ih štitimo i čuvamo od njihovog prostakluka. Ne možeš sačuvati nekog kad sam neće da se čuva. Ja sam morala da prekinem sednicu kad su mi opsovali majku.“

Povodom toga da joj zameraju da često menja stranke ona kaže da je to urbana legenda koju je Demokratska stranka pokušvala da prilepi.

Na pitanje da li će SNS ostati njena konačna politička adresa, kaže:

„SNS je stranka u koju verujem i tu se nalazim sa ljudima s kojima delim iste planove za Srbiju.“

Izvor: www.b92.net

Ostavite vaš komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here